Barajul Varsolt – repopulat cu o tona de puiet de crap

Barajul Varsolt - repopulat cu o tona de puiet de crap Conducerea Asociatiei Judetene de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AJVPS) Salaj a repopulat, ieri, barajul Varsolt cu o tona de puiet de crap, actiunea facand parte din programul unitar de repopulare a lacului, desfasurat de institutia respectiva de mai bine de patru ani.

Presedintele AJVPS Salaj, Cristian Crisan, ne-a declarat ca puietul, cu o greutate de 100-200 de grame/exemplar, a fost achizitionat din Marghita si adus cu masini de transport speciale, avand toate certificatele de sanatate valabile dupa norme europene.

AJVPS repopuleaza anual acumularea Varsolt, primavara si toamna, in general cu puiet de crap, dar si cu stiuca. Aflat la circa 25 de kilometri de Zalau, barajul respectiv are un volum brut de circa 40 de milioane de metri cubi si, pe langa functia de lac piscicol, asigura apa potabila pentru localitatile Zalau si Simleu Silvaniei.

De asemenea, barajul Varsolt este considerat cel mai bun loc de pescuit din Transilvania, din punct de vedere al omogenitatii, digul lung de doi kilometri oferind pescarilor aceleasi posibilitati de pescuit.

Alte articole

Leave a Comment