Tot mai mulți șoferi se urcă la volan după ce au băut, riscând să transforme drumurile în scena unor tragedii

Mai multe infracțiuni de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice au fost depistate în ultimele zile, pe drumurile judeţului, dar şi în Zalău, de poliţiştii rutieri. Din păcate, există, încă, mulţi conducători auto care nu conştientizează pericolele uriaşe la care se expun şi la care îi expun şi pe pasageri ori pe ceilalţi participanți la trafic, urcându-se la volan după ce au consumat alcool ori s-au drogat. Dincolo de repercusiunile legale, de amenzi, chiar de pedepsele privative de libertate, rămân riscurile ce pot conduce către situații iremediabile, acelea prin care în accidentele provocate de un astfel de șofer își pierd viața oameni nevinovați. Astfel, agenții de siguranță publică din cadrul Poliției orașului Jibou au identificat, la sfârşitul săptămânii trecute, un bărbat de 50 de ani care  a condus un autoturism pe strada Libertății din Jibou, iar în urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat că acesta avea o îmbibație alcoolică de 0,75 mg/l. Acesta a fost condus la Spitalul Orașenesc Jibou, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Lucrătorii de poliţie rutieră au identificat, în aceeaşi perioadă, pe raza localităţii Naimon, pe D.C 8, un bărbat de 39 de ani care conducea un autoturism în timp ce avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost întocmite dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. art 336 alin 1 Cod Penal. Lucrătorii Biroului Ordine Publica din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au oprit. Un alt caz a fost depistat în Zalău, poliţiştii oprind pentru control un autoturism înmatriculat în judeţul Sălaj, care circula pe strada Mihai Eminescu, condus de un bărbat de 33 ani, care emana halenă alcoolică. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind  condus la UPU Zalău unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru savârșirea infracțiunii de ,, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. art 336 alin 1 Cod Penal. Lucrătorii de poliţie rutieră au identificat în trafic un bărbat de  42 ani, în timp ce conducea un autoturismul, pe DJ 108N între localitățile Almașu și Bebiu, cu toate că nu poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”,.

Nici această săptămână nu a debutat sub auspicii bune din acest punct de vedere. Lucrătorii Secției de Poliție Rurală Jibou au depistat pe DJ 108B, în localitatea Gârbou, un bărbat de 31 de ani care conducea un autoturism având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de «conducerea pe drumurile publice a unui vehicul  de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată».

Foto cu caracter informativ © Digi24

 

 

Leave a Comment