Tot mai multe tâlhării în Zalău

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au propus, zilele trecute, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 35 de ani, din Crişeni, sub acuzaţia de tâlhărie. Potrivit anchetatorilor, în urmă cu zece zile zile, mai exact în 18 octombrie, „inculpatul Vaszi Ludovic a deposedat prin violenţă persoana vătămată de un telefon mobil marca BQ cu touch – screen şi un portmoneu în care se afla cartea de identitate şi suma de 30 lei, cauzându-i acesteia un prejudiciu total de aproximativ 750 lei”. Totul s-a întâmplat în jurul orei 4, pe strada Tudor Vladimirescu, din Zalău.
A doua zi, inculpatul a fost reţinut, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Zalău a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile.
Reprezentanţii Parchetului au precizat că cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale, iar punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Minor, din nou, în faţa judecătorilor
În ultima săptămână, procurorii zălăuani au soluţionat şi dosarul minorului de 14 ani, din Zalău, Antoniu Caba. Acesta a fost trimis în judecată pentru patru infracţiuni de furt calificat. Potrivit anchetatorilor, adolescentul a pătruns în patru locuinţe de unde a sustras bunuri, bijuterii din aur şi bani. Prin acelaşi rechizitoriu, va fi judecat şi Tite Sever pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire. Acesta l-a ajutat pe minor să valorifice bijuteriile sustrase din locuinţa uneia dintre persoanele vătămate, amanetând 104,7 grame de aur şi obţinând suma de 200 lei. Totodată, procurorii susţin că Tite a primit la Antoniu mai multe bijuterii, ştiind sau cel puţin prevăzând că acestea provin din săvârşirea unei infracţiuni.
„Prin rechizitoriul din 20 octombrie a fost formulată propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 zile a inculpatului Caba Antoniu Daniel, propunerea fiind admisă de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Zalău”, au precizat reprezentanţii Parchetului.
Antoniu Caba este nimeni altul decât cel care care în luna iulie a acestui an a atacat o femeie din Zalău în propria-i locuinţă, în plină zi, pentru a-i fura banii. Acesta a fost condamnat, la sfârşitul lunii septembrie, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Potrivit sentinţei magistraţilor Judecătoriei Zalău, minorul urma să-şi petreacă următorii doi ani într-un centru educativ. Soluţia a fost pronunţată în 30 septembrie, nefiind una definitivă.

One Thought to “Tot mai multe tâlhării în Zalău”

  1. Anonim

    De ce sa fie mai prejos Zalaul decat Bucurestiul ?

Leave a Comment