Tigari de contrabanda si paine fara acte, confiscate de politisti

Tigari de contrabanda si paine fara acte, confiscate de politisti

Un tanar in varsta de 24 de ani, din comuna Galgau, s-a ales in cursul saptamanii trecute cu un dosar de cercetare penala, dar si fara marfa, dupa ce a fost surprins de politistii salajeni in timp ce transporta anumite bunuri fara indeplinirea conditiilor legale.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca soferul nu detinea acte de provenienta a marfii transportate. Un tanar in varsta de 24 de ani, din comuna Galgau, a fost identificat in cursul zilei de joi transportand cu o autoutilitara cantitatea de 2.240 de tigarete de provenienta straina, fara indeplinirea conditiilor legale, si 413 paini fara aviz de insotire a marfii in acest scop. Continuand cercetarile la sediul societatii acestuia au fost gasite inca 2.200 de tigarete de provenienta straina, fara indeplinirea conditiilor legale. Marfa a fost ridicata in vederea confiscarii, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei mentionate, pe numele tanarului politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii prevazuta de articolul 270 din Legea 86/2006, privind Codul Vamal, ocazie cu care i-a fost aplicata si o sanctiune contraventionala de catre comisarii Garzii Financiare Salaj.

Actiunea a fost desfasurata de politisti din cadrul Compartimentului Politiei de Ordine Publica pentru Mediul Rural Jibou, impreuna cu politisti din cadrul Formatiunii de Politie Rutiera Jibou, pe linia transportului public de marfa si persoane.

Dosar penal pentru alcool la volan

Un barbat in varsta de 48 de ani, din Simleu Silvaniei, s-a ales cu dosar de cercetare penala, dupa ce a fost surprins in trafic de catre politisti, zilele trecute, conducand autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca barbatului i-a fost retinut permisul de conducere. Simleuanul a fost surprins de politistii din localitate, in cursul zilei de joi, in timp ce conducea autoturismul pe strada Mihail Kogalniceanu, din Simleu Silvaniei, cu o alcoolemie de 0,82 de miligrame/lire de alcool pur in aerul expirat, a mentionat Cristea.

Pe numele barbatului politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala, fapta prevazuta de articolul 87 din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.

Leave a Comment