Tigari de contrabanda, dosite in masina unui zalauan

Tigari de contrabanda, dosite in masina unui zalauan

Un zalauan in varsta de 26 de ani a fost prins miercuri de catre politisti, prin localitatea Romanasi, transportand cu autoturismul 70 de pachete de tigari de contrabanda. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, tanarul a fost surprins in timpul unui control efectuat pentru combaterea transportului ilegal de marfuri. In urma unei actiuni organizate, miercuri, pentru combaterea transportului ilegal de marfuri accizabile, politistii din cadrul Serviciului Rutier au oprit in trafic, prin localitatea Romanasi, un tanar de 26 de ani, din Zalau, aflat la volanul unui autoturism.

In urma controlului efectuat asupra masinii, a fost gasita cantitatea de 1.400 de tigarete, pentru care soferul nu avea documente legale de provenienta a marfii si transport, a declarat purtatorul de cuvant. Prin urmare, marfa a fost ridicata in vederea confiscarii. In schimb, tanarul s-a ales cu o sanctiune contraventionala conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, in valoare de 1.000 de lei.

Tot in cadrul aceleiasi actiuni, politisti rutieri, impreuna cu lucratori din cadrul Postului de Politie Sarmasag, au oprit in trafic, pe raza localitatii Sarmasag, un autoturism condus de un barbat din Carastelec, care depasise cu 12 kilometri/ora viteza maxima admisa pe sectorul de drum respectiv. In urma verificarilor efectuate, politistii au depistat ca pasagerul aflat in autovehicul, din Satu Mare, detinea asupra sa cantitatea de 100 de kilograme de cereale, pentru care nu avea documente legale de provenienta a marfii, a afirmat Maria Cristea.

In acest caz, marfa a fost ridicata in vederea confiscarii, satmareanul fiind sanctionat contraventional cu o amenda in valoare de 1.000 de lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Conducatorul autoturismului a fost sanctionat contraventional conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Seful Serviciului Rutier Salaj, comisar sef de politie Vasile Sabau, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in perioada urmatoare vor fi organizate filtre in trafic pentru depistarea unor infractiuni de contrabanda cu marfuri accizabile.

Alte articole

Leave a Comment