Tentativă de protest împotriva episcopului de Sălaj

Doar o mână de oameni s-a strâns pe platoul din faţa Prefecturii, joi, 7 februarie, la ora la care fusese programat un protest al credincioşilor ortodocşi din Zalău.
În urmă cu câteva zile, enoriaşii de la biserica “Sfântul Ştefan” din cartierul Brădet au obţinut toate autorizaţiile necesare pentru un miting de susţinere a preotului Ioan Coste. Cum între timp conducerea Episcopiei Sălajului a revenit asupra deciziei de transfer a părintelui, organizatorii acţiunii de protest au anunţat că renunţă la manifestare. Cu toate acestea, în centrul municipiului s-au adunat circa 30 de persoane, unele dintre ele exprimându-şi nemulţumirea vizavi de atitudinea episcopului Petroniu Florea. “Ni se bagă preoţi pe gât, pile de-ale episcopului, în biserici pe care le-am ridicat noi, credincioşii, din banii noştri. Iar cazul petrecut la biserica din Brădet nu este singular”, ne-a declarat o femeie.

Alte articole

10 Thoughts to “Tentativă de protest împotriva episcopului de Sălaj”

 1. Anonim

  Faptul ca ati contribuit financiar la constructia unei biserici nu inseamna ca voi hotarati cine este preot in acea biserica .De sute de ani episcopii hotarasc asta.Are si BOR o ierarhie si niste reguli .In orice caz daca episcopia nu revenea asupra acelei decizii de mutare al lui coste erau poate 2 -3 sute de oameni care scandau pe platou.Nu ar fi fost un protest de anvergura.Coste a avut putini adepti dar foarte galagiosi .Oricum omul si-a rezolvat problema ,ramane in Zalau.Nici nu stiu credinciosii din Brebi ce au pierdut.

  1. gogu

   Esti un chirac de-al preasfantului si gandesti ca acesta. Va mirati ca lumea nu mai are incredere in voi. sa va fie clar, bisericile exista prin oameni, care daca nu ar merge la biserica voi nu ati mai exista. Acest epoiscop si clica lui ar face bine sa mai tina cont si de sentimentele oamenilor, nu numai de propriul interes.

 2. Anonim

  BOR-ul e finantat de la bugetul de stat, deci trebuie sa raspunda in fata oamenilor!

 3. anonim

  Nu este adevarat ca parintele Coste a avut putini adepti , ARE multi adepti ,adevarat ca sunt galagiosi datorita faptului ca au fost provocati.Daca cei aprox.500 de persoane care l-au sustinut pe parintele coste duminica vi se par putini atunci nu mai e nimic de zis

 4. Petru

  Bai ordinarilor, bisericile sunt ale oamenilor pentru ca ei le-au construit prin truda lor. Trebuie consultări si oamenii. De obicei oamenii sunt prea buni si suporta toate magariile popesti. Dar daca oamenii S-au revoltat înseamnă ca ați făcut-o lata ! Mai este puțin si va vor goni oamenii cu ciomagul ! Vai de voi !

 5. Anonim

  Pt. Gogu. Tinand cont ca salariile preotilor vin de la bugetul de stat, chiar daca nu vine nimeni la Biserica el tot isi ia salariul si nici nu se mai streseaza sa mearga de 4 ori pe luna la un „servici” de 3-4 ore.

 6. Anonim

  Daca BOR este finantata de la bugetul de stat, ar fi normal ca si Curtea de Conturi sa-i verifice cum administreaza si cheltuiesc banii publici.

 7. Luci

  Preotul cu „har si raspundere” ca sunt si de astia merge la biserica de 2 ori pe zi (dimineata si vecernie dupamasa) si de cate ori e nevoie ( probleme cu credinciosi, botez, cununie, inmormantare) suntem ff rai vedem numai pe cei hapsani si putin propovaduim faptele bune care se intampla in biserica sau le fac anumiti preoti chear daca sunt putin dar exista!!!! Doamne ajuta ca de data asata nu au putut face cei rai miscarea cu preotul Coste asa cum au reusit cu preotul Brete si Pop de la Catedrala acum catva ani si altele care nu le stim!

 8. lida

  A sustine un preot anume nu ne da dreptul sa „tabaram” in biserica, care este CASA DOMNULUI, injurand, amenintand, urland, sa ne dezumanizam. Nicaieri in tara, unde au mai fost proteste la biserici, nu am vazut asa ceva; s-a protestat in fata bisericii, nu au lasat preotul sa intre in biserica etc, dar asa ceva nicaieri. Oare avem ceva sfant in noi daca nu respectam nici macar acest sfant lacas? Este bine sa „ne permitem” sa facem orice, acolo unde zicem ca mergem sa ne rugam Domnului (nu preotului). Este o mare pata pe obrazul nostru pusa de cineva care nu stie sa se stapaneasca, nu stie sa respecte un astfel de loc. PACAT ! Acel preot putea fi sustinut si fara eceasta MARE RUSINE!

 9. anca

  lida daca nu erau acei enoriasi preotul era mutat de mult,iar episcopul era fff multumit.da sa nu mai calce el pe nimeni in pikioara si sa isi vada de cele sfinte daca nu sa aiba dmnitatea sa isi dea demisia.sunt multe persoane ce o asteapta

Leave a Comment