Tânăr din Zalău, amendat pentru apel fals la 112

Un tânăr, în vârstă de 33 de ani din Zalău, care a apelat fals la 112 a fost identificat de polițiști. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, la finalul săptămânii trecute,  mai exact sâmbătă -19 martie, Poliția a fost sesizată prin apelul de urgență 112 de către un bărbat, despre faptul că o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe Drumul Național 1F-Meseș. Patru autospeciale de poliție de la Serviciul Rutier și Biroul Rutier s-au deplasat de urgenţă la fața locului, iar în urma verificărilor s-a constatat că sesizarea nu se confirmă. Astfel, în cursul zilei de duminică, 20 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat apelantul în persoana unui tânăr, de 33 de ani din Zalău. “Față de acesta polițiștii Biroului Rutier vor lua măsura sancționării contravenționale, conform Ordonanței de Urgentă 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Atenţie!

Pe această cale reprezentanţii IPJ Sălaj reamintesc că orice apel fals la 112 poate bloca un apelant care are o situație reală de pericol. Apelarea falsă poate irosi clipe din viața altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia structurile specializate să ajungă la cei aflați în pericol. Conform actului normativ în vigoare, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.De asemenea, săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea amenzii se sancționează cu amendă de la 4.000 la 8.000 de lei.

 foto cu caracter informativ

One Thought to “Tânăr din Zalău, amendat pentru apel fals la 112”

  1. […] Un tânăr, în vârstă de 33 de ani din Zalău, care a apelat fals la 112 a fost identificat  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment