Tânăr din Valcău de Sus cercetat penal

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Valcău de Sus, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost surprins în trafic de poliţişti conducând fără a avea permis de conducere.

Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău l-au identificat luni, 9 septembrie, în jurul orei 10,30, pe Laurenţiu C., în timp ce conducea motocicleta neînmatriculată, pe drumul comunal 90, prin localitatea menţionată. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat că tânărul nu poseda nici permis de conducere. Potrivit sursei citate, pe numele acestuia, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.

Lunar, circa 12 şoferi prinşi fără permis
Nu mai puţin de 92 de persoane au fost identificate de poliţiştii sălăjeni, în primele opt luni ale acestui an, conducând autovehiculele, pe drumurile publice, deşi nu aveau permis de conducere. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, nerespectarea dispoziţiilor privind circulaţia pe drumurile publice, care întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, atrage răspunderea penală şi se sancţionează conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată. Totodată, conform prezentei ordonanţe, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.

Alte articole