Tânăr din Mureş, fără permis la volan pe un drum din Sălaj

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din judeţul Mureş s-a ales din partea poliţiştilor sălăjeni cu dosar penal. Motivul? La începutul acestei săptămâni a fost identificat în trafic la volanul unui autoturism prin Cehu Silvaniei deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pedeapsă cu închisoare pentru conducerea fără permis

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj în cursul lunii trecute, poliţiştii rutieri au depistat în trafic 19 persoane care circulau fără permis, dintre care şapte nu deţineau permis pentru nicio categorie de vehicule, zece au fost depistate conducând cu permis necorespunzător categoriei din care parte autovehiculul, iar două au încredinţat maşinile unor persoane care nu aveau dreptul de a conduce. Pe această cale  reprezentanţii IPJ Sălaj reamintesc că potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice  a unei persoane despre care se ştie că se află în situaţiile amintite sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive.

 foto cu caracter informativ

One Thought to “Tânăr din Mureş, fără permis la volan pe un drum din Sălaj”

  1. […] Un tânăr în vârstă de 27 de ani din judeţul Mureş s-a ales din partea poliţiştilor sălăjeni cu dosar penal. Motivul?  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment