Tânăr de 22 de ani – tentativă de viol asupra unei femei de 66 de ani din Letca

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au identificat şi reţinut, luni, 27 mai un tânăr de 22 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de tentativă la viol şi tâlhărie.

În fapt, duminică, 26 mai, în jurul orei 13, acesta a pătruns fără drept în locuinţa unei femei de 66 de ani din Letca unde, prin constrângeri fizice, a încercat să întreţină cu acesta relaţii sexuale. Fapta nu s-a consumat întrucât femeia a reuşit să se apere și să scape de agresor.

De asemenea, prin violenţă, cel în cauză i-a rupt victimei buzunarul de la geacă şi i-a sustras suma de 287 lei.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus luni, 27 mai, la identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tânărul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la viol şi tâlhărie.

Poliţiştii continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Alte articole

Leave a Comment