Tâlhărie în echipă. Bărbat de 76 de ani, lovit cu biciul și lăsat fără bani

Două femei și un bărbat din comuna Românași au fost reținuți de polițiști după ce au tâlhărit un bărbat în vârstă de 76 de ani. Tâlhăria a avut loc la începutul acestei săptămâni în localitatea Poarta Sălajului. După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, în cursul zilei de luni – 26 septembrie, polițiștii secției au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 79 de ani din comuna Românași, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 12, în timp ce se afla pe marginea drumului din localitatea Poarta Sălajului a fost tâlhărit de suma de 1.400 de lei. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce vârstnicul a purtat unele discuții cu mai multe persoane aflate într-o căruță pe marginea drumului, o femeie în vârstă de 23 de ani din comuna Românași, profitând de neatenția acestuia, i-a furat din buzunar 1.400 de lei și i-a pus în lada căruței. Bărbatul a realizat imediat ce s-a întâmplat și a încercat să își recupereze banii, însă a fost împiedicat de alte două persoane, care l-au îmbrâncit, l-au tras de haine și l-au lovit cu biciul, în scopul de a păstra banii furați. În încercarea de a recupera banii, vârstnicul a reușit să recupereze o bancnotă de 50 de lei. Polițiștii au depistat persoanele bănuite de tâlhărie și le-au dus la audieri, fiind vorba de două femei de 23 și 56 de ani și un bărbat de 38 de ani, toți din comuna Românași. Bani furați au fost recuperați și returnați vârstnicului.

„În baza probatoriului administrat, în data de 26 septembrie, față de cele trei persoane bănuite de comiterea faptei, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Tâlhărie în echipă. Bărbat de 76 de ani, lovit cu biciul și lăsat fără bani”

  1. […] Două femei și un bărbat din comuna Românași au fost reținuți de polițiști după ce au tâlhărit un bărbat în vârstă de 76 de ani. Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    De ce nu scrieți că tâlharii erau țigani, că să se ferească oamenii de ei ?

Leave a Comment