Sute de liceeni sălăjeni și-au petrecut vacanța în taberele TenarisSilcotub

Peste 200 de elevi din Sălaj, Călărași și Câmpina au transformat vacanța de vară într-o perioadă de acumulãri și descoperiri de noi abilitãți, prin tabere în care au putut fi prezenți mulțumitã sprijinului acordat de cãtre TenarisSilcotub. Compania creazã, astfel, o continuitate în programele de educație pe care le oferã tinerilor din comunitãțile unde ocupã o importantã poziție ca actor economic, social și cultural.

Bursele anuale pe care elevii le primesc ca sprijin pentru pregãtirea unei cariere tehnice au fost completate, în acest an, cu o tabãrã menitã sã le dezvolte abilitãțile de a comunica, de a lucra în echipã și a-și descoperi adevãratul potențial. Un numãr de 107 participanți de la liceele tehnice „Alesandru Papiu Ilarian” și „Mihai Viteazul” din Zalãu, „Octavian Goga” din  Jibou și „Danubius” din Cãlãrași  și-au trãit aventura verii la Straja. Timp de o sãptãmânã, profesori și psihologi specializați au lucrat pentru ca, așa cum rezumã Anna Gui, elevã la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” din Zalãu, „sã ne depãșim limitele, sã devenim propriii noștri eroi, sã învãțãm respectul fațã de noi înșine și fațã de cei din jur”.

Tot cu sprijinul TenarisSilcotub, 33 de elevi din Sãlaj și Cãlãrași au avut șansa de a-și rafina cunoștințele de ecologie într-o tabãrã de leadership pentru mediu. Liceenii activeazã, deja, în cluburile ecOoprovocarea pe care compania le susține de aproape un deceniu, din dorința de oferi tinerei generații o educație în care aspectele legate de mediu sunt prioritare. Tabãra, organizatã la sfârșitul lunii august la Cheia, a fost locul în care liceenii și-au definit strategia pentru urmãtorul an școlar, în care, pe lângã acțiunile de reciclare și ecologizare constante, vor dezvolta și proiecte legate de eco-turism și grãdini multifuncționale.

„Am însoțit grupurile de elevi din Jibou în ambele tabere, atât la eCoprovocarea, cât și în tabãra «Viața» și pot spune cã e cea mai bunã investiție pe care o putem face pentru ei. I-am vãzut mai motivați, cu un set nou de valori și idei, simt cã aceștia pot deveni reper pentru toți colegii lor. Iar noi, cadrele didactice, suntem la fel de câștigați în experiențe și abilitãți. Tot ce îmi doresc acum e ca aceste inițiative sã continue”, spune profesoara Ioana Petruț de la Liceul `Octavian Goga”.

70 dintre cei mai activi și merituoși liceeni din programul Liderii Mileniului Trei (LMT) au participat, în luna iulie, la tabãra Tenaris – LMT organizatã la Avrig. Tinerii din Zalãu, Câmpina și Cãlãrași au continuat programele de dezvoltare a abilitãților de lideri, acumulând instrumente ce le vor fi de folos atât în școalã, cât și în viațã, în general: „Ne-am antrenat atenția, rãbdarea, logica. Am plecat din tabãrã cu un set de valori pe care trainerii și organizatorii ni le-au transmis, multe amintiri și experiențe minunate”, spune Liana Vasile,  elevã la Colegiul Barbu Știrbei din Cãlãrași.

„Elevii de liceu au nevoie de experiențe diferite și acces la informații din afara curriculei școlare, menite sã completeze educația formalã și sã-i ajute sã se descopere. Taberele TenarisSilcotub din aceastã varã le-au dat adolescenților șansa de a cãlãtori și de a-și face noi prieteni. Unii dintre participanți au fost la prima experiențã de tabãrã din viața lor,” spune Codruța Hodrea, manager în relatia cu comunitatea TenarisSilcotub.

Odatã cu începerea noului an școlar, TenarisSilcotub își continuã prezența activã în comunitate, prin programe de educație dedicate elevilor de toate vârstele, de la ciclul primar la cel universitar. Anual, compania investește peste 1 milion de dolari în programe educaționale ce completeazã educația formalã și în burse de studiu acordate elevilor și studenților.

 

Alte articole

One Thought to “Sute de liceeni sălăjeni și-au petrecut vacanța în taberele TenarisSilcotub”

  1. Anonim

    Se traieste bine la Tenaris ci ca salariul e minim1000euro brutul.

Leave a Comment