Sute de copii și pelerini, prezenți la Festivalul de pricesne mariane de la Rus

Sub coordonarea preoților Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural și Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială în cadrul Episcopiei Sălajului, la finalul săptămânii trecute, duminică -7 august, a avut loc cea de a XI-a ediție a Festivalului de pricesne mariane ,”Maică, Pururea Fecioară”.
Evenimentul, care se desfășoară anual în colaborare cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, a avut loc la Mănăstirea „Sfânta Maria” Rus – Protopopiatul Jibou. Festivalul a debutat cu o liturghie oficiată de un sobor de proți, în prezența unui număr mare de tineri și pelerini. În acest an, la Festivalul de pricesne mariane au participat zeci de grupuri, însumând 300 de tineri din cele trei protopopiate ale Episcopiei Sălajului, dar și de la parohii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Au interpretat pricesne grupurile de tineri de la parohiile: Bocșa, Brîglez, Cehu Silvaniei, Cerâșa, Chieșd, Fântânele Rus, Gâlgău, Gâlgău Almașului, Jibou I, Lemniu, Lipău – Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Mănăstirea Bobota, Ortelec, Preoteasa, Rus, Stârciu, Șimleu Silvaniei III, Zalha și următorii soliști: Iris Maria, Ioan Simion, Alexandra Nagy, Paula Tarța, Sabrina Szijarto, dr. Ionel Iacob, Lavinia Chiș, Iustin Mitrașca, Daria Zaharia, Adina Blaga, Oana Turian, Raluca Petrean, Patricia Moldovan, Alexandra Costin, Larisa Goaga, Laura Gorgan și Mario Marian. La final, fiecare grup, fiecare solist și toți cei implicați în desfășurarea evenimentui au primit diplome și icoane din partea episcopului Petroniu. „<<O, Măicuță Sfântă>> a fost priceasna care a izvorât din inimile și sufletele tuturor celor prezenți, mulţumind Maicii Domnului pentru emoţiile și bucuriile trăite”, au preciazat organizatorii festivalului.

2 Thoughts to “Sute de copii și pelerini, prezenți la Festivalul de pricesne mariane de la Rus”

  1. […] Sub coordonarea preoților Mihai-Adrian Dobocan, consilier cultural și Cristian-Vasile Iura, inspector pentru catehizare parohială în cadrul Episcopiei Sălajului, Citeste mai mult […]

  2. cc

    Cum Doamne de nu l-au invitat pe Pomohaci ?

Leave a Comment