Sute articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, confiscate de polițiști

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat joi, 22 februarie, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute. Oamenii legii au verificat 39 de agenți economici și 11 producători agricoli.

„Au fost constatate­­ două infracțiuni de evaziune fiscală și au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, din care șapte la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, două la Legea 145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și două la O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
De asemenea, au fost ridicate, până la finalizarea cercetărilor, de la sediul și punctele de lucru ale unei societăți de profil, din Sălaj, 203 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, întrucât există suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept.
La acțiune au participat și polițiști de la structura de ordine publică, precum și jandarmi.

Leave a Comment