Toadere, stai jos! Ești penibil!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a reuşit, săptămâna trecută, să ne demonstreze tuturor câtă dreptate au cei care susțin că tsunamiul inculpaţilor – care se dau de ceasul morții să se descotorosească de şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie – urmează să se finalizeze cu revenirea la putere sau, mai bine, spus, reinstaurarea partidului unic. Rar mi-a fost dat să aud, în cei peste 20 de ani de când mă lovesc zilnic de declarații de presă, un limbaj de lemn mai pronunțat decât cel al lui Tudorel Toader. Prin atitudinea sa lamentabilă, slalomul făcut printre termeni numai de el înțeleși, prin nesimțirea pe care a arătat-o față de jurnaliştii prezenţi la eveniment şi, bineînțeles, față de românii care îl urmăreau în direct, în fața televizoarelor, în timp ce prezenta raportul prin care a înfierat-o cu mânie proletară pe Laura Codruţa Kovesi, Tudorel Toader a dovedit încă o dată, deși nu cred că mai era cazul, că este unul din mulții lingăi de serviciu a lui Dragnea.

Ce am învățat însă din prestația jalnică a lui Tudorel? Ei bine, în primul rând, am reținut că, prin propunerea de revocare a procurorului şef al DNA şi mitralierea sa în public, evident în urma ordinelor de partid venite de la penalii pe care îi protejează, individul ăsta care se erijează în ministrul Justiţiei, ne-a predat, ca pe vremea răposatului, în cel mai pur stil stalinist, lecţia de bază a pumnului în gură pentru jurnalişti și “pulime”. Apoi, am mai învățat că în sistem încă mai există indivizi analfabeți, care dau soluții și hotărăsc soarta unor oameni, deși se ascund ca lupii sub roba de judecători, indivizi care se scaldă în propria transpirație când predau, în direct, lecţia de prostituţie a Justiţiei, cu scopul prezis de a proteja politrucii penali din România. Da, Tudorel m-a convins că în sistemul de Justiție există astăzi o serie de erori sau de orori (cum vreți dumneavoastră să le luați) ce trebuie îndreptate sau, mai bine spus, eliminate.

Demn de mila publică, după ce ne-a umplut capul cu marile sale “riealizări”, lăudându-se că a predat Dreptul la Universitate, că a împărţit mereu dreptatea ca regele Solomon, că a fost profesor de drept şi că este actualul ministru al Justiţiei, Tudorel și-a dat jos chiloții și s-a slobozit exact în obrazul statului de drept. Atât a înțeles obedientul de Tudorel de la tot ce se întâmplă de un an încoace în țara sa: că trebuie să-i apere – într-un mod mai mult decât jenant – pe infractori, că trebuie să curețe de miere tălpile bocancilor celor de la putere, chiar dacă a jurat că va apăra Dreptatea cu orice preț.

Dar, nu-i așa?, cum să vorbim despre virtuți în cazul unui judecător de care, practic, ți se face milă pentru că a fost obligat de infractori să-și lepede roba Adevărului şi să servească interesele personale ale celor care l-au înscăunat ministru? Un ministru care, după ce a înclinat balanța Justiției în favoarea condamnaților, s-a umplut, și de această dată, de ridicol și penibil. Jenant caracter, “domnule”!

3 Thoughts to “Toadere, stai jos! Ești penibil!”

 1. Anonim

  Gașca de tîlhari PSD este formată, de la conducerea Sălajului, la guvern și parlament din indivizi de cea mai joasă speță, majoritatea analfabeți. Pițigăiatul Todiraș nu putea face excepție, el nu a abdicat de la profesionalismul juridic, cu prestația lui nici nu putea fi capabil în domeniu – doar slugă pusă de alții! Chestia cu „prof. univ.”, „jurist”, „judecător” e praf în ochii pulimii. Cei care pricep nu dau doi bani pe loază.

 2. Anonim

  13:53-se urmareste de fapt mazilirea institutiei DNA ,vor sa inceapa cu Kovesi apoi cu schimbarea tuturor procurorilor care isi fac treaba ,dupa aceea vor sa numeasca un supus politic la sefia DNA care isi va face o „echipa” non-combat coruptie iar apoi in consecinta ,liber la jaf din avutia nationala.Cu noii „catei” pe care vor voi sa-i numeasca vor purcede mai apoi la intimidarea judecatorilor iar in final adio justitie independenta.Asta urmaresc si au urmarit din decembrie 2016 ,dragnea+tariceanu+serban nicolae+cataniciu+eugen nicolicea+alta intrebare+ altii din gastile lor.Atuci sa vedeti voi dosare contrafacute +lacat pe gura presei si a oricarui cetatean ce nu va fi de acord cu ei .Securitatea lui Ceausescu ni se va parea „mic copil” fata de ce vor cei mentionati mai sus sa impuna unui popor intreg.Desteaptate Romane -pana nu e prea tarziu.

  1. Anonim

   Sigur, mai are repetentul infractor Dragnea niște tufe prin Videle. A zis că știe el niște coafeze numa bune de procurori și judecători. Ca maimuțele alea din guvern (aia „premordială” cu mantie, aia „decît cu nume și pronume”, aia de la „tramvai” și celelelate panarame). După care ne taie internetul, că uite cum denigrăm România!

Leave a Comment