Sora minorului abuzat de pedofilul german, arestată preventiv

 

Ramona Rostaş, sora minorul din Şimleu Silvaniei abuzat de cetăţeanul german Norbert Wendt Mayco, a fost arestată preventiv, pentru 30 zile, după ce a încercat să-i determine pe martorii din dosar să-şi schimbe declaraţiile. Solicitarea arestării preventive a femeii a venit din partea procurorilor DIICOT Sălaj, aceasta fiind cercetată şi judecată până în prezent în stare de libertate. „Având în vedere că atât în cursul cercetărilor, cât şi a procesului, sora victimei a încercat să determine martorii să depună mărturii mincinoase, am solicitat, în cadrul şedinţei de miercuri, 17 iunie, după audierea martorilor, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Ramonei Rostaş. Unul dintre martori ne-a relatat faptul că a fost ameninţat, pentru a-şi schimba declaraţia, de către inculpată”, a explicat Dan Buduşan, procuror şef al DIICOT Sălaj. Propunerea procurorilor a fost admisă de către magistraţii Tribunalului Sălaj, care au dispus mandat de arestare preventivă pe numele femeii.
Reamintim că sentinţa Tribunalului Sălaj, prin care Norbert Wendt Mayco, cetăţeanul german arestat în luna mai a anului 2014 pentru că ar fi întreţinut acte sexuale cu un minor în Şimleu Silvaniei, a fost condamnat la şase ani de închisoare, a fost desfiinţată de Curtea de Apel Cluj. Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene, judecător Cristina Ştef, prin decizia din 19 martie, magistraţii clujeni au admis apelurile declarate în cauză de către DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj şi de către inculpaţi, a desfiinţat în întregime sentinţa pronunţată în 26 noiembrie 2014 de către Tribunalul Sălaj şi a trimis cauza spre rejudecare instanţei de fond.
În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi sora minorului şi soţul acesteia. Femeia a primit, în total, 12 ani de închisoare, după ce a fost condamnată la nouă ani pentru trafic de minori, la care s-au adăugat trei ani de detenţie, pedeapsă primită anterior pentru furt. Soţul acesteia, judecat tot pentru trafic de minori, a fost condamnat la nouă ani de detenţie.
Neamţul a intrat în vizorul anchetatorilor în luna martie a anului 2014, în urma informaţiilor furnizate de către ofiţerii din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Ultima deplasare pe care individul a făcut-o la Şimleu i-a fost, însă, cu ghinion, acesta ajungând în arest.
Patron al unei firme de construcţii din Germania şi a două societăţi din Sibiu şi Cluj-Napoca, Norbert Wendt Mayco a început să vină în Şimleu Silvaniei în 2011, la diferiţi parteneri de afaceri. Cu prilejul unei astfel de vizite, în iunie 2011, inculpatul l-a cunoscut în parcarea unui supermarket din oraşul de sub Măgura pe minorul T.G.C., trimis la cerşit de către sora sa vitregă şi soţul acesteia, în a căror îngrijire se afla. Mai întâi a tatonat terenul, oferindu-i băiatului diverse cadouri, bani, plimbându-l cu maşina prin ţară şi vizitându-i pe tutori. În perioada următoare, cetăţeanul german a efectuat mai multe vizite la locuinţa minorului şi a celor doi soţi, iar ulterior, minorul a fost transportat de către bărbat şi cazat în diferite pensiuni şi hoteluri de pe raza judeţului Sălaj. Tot cu această ocazie, le-a propus soţilor ca acesta să întreţină în repetate rânduri acte sexuale cu minorul în respectivele, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100 şi 1.000 de lei. Inculpaţii R.A. şi R.R.V. au fost de acord ca băiatul să fie exploatat sexual de către cetăţeanul german, încasând banii înainte de consumarea actelor sexuale, potrivit anchetatorilor. Inculpaţii au ajuns în arest la finele lunii mai 2014, iar băiatul a fost preluat în regim de urgenţă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment