Şoferii zălăuani ar putea scăpa de amenzi pentru parcarea pe interzis

Aproape 150 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii locali zălăuani, în ultimele două săptămâni, pe raza municipiului, majoritatea fiind date persoanelor care au parcat autovehiculele în alte spaţii decât cele special amenajate. Zălăuanii ar trebui să ştie, însă, că au posibilitatea să scape de amenzi, chiar dacă au fost prinşi cu maşinile parcate pe spaţii verzi sau trotuare. Agenţii locali au găsit o metodă inedită pentru a-i face pe conducătorii auto să nu-şi mai lase maşinile pe spaţii interzise.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că mai mult de jumătate dintre sancţiunile aplicate, în ultimele două săptămâni, au fost pentru parcarea pe interzis. „În perioada 17-31 ianuarie, anul curent, agenţii locali au aplicat cetăţenilor 148 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 au fost amenzi în valoare de 8.625 de lei, restul fiind avertismente scrise. Cele mai multe procese verbale, în număr de 92, au fost scrise pe numele şoferilor care au parcat autovehiculele pe trotuare sau spaţii verzi, valoarea amenzilor fiind de 3.150 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, în perioada analizată s-a urmărit prevenirea şi combaterea actelor de încălcare a normelor legale privind circulaţia, oprirea staţionarea şi parcarea autovehiculelor. „Acum câteva luni, şoferii care-şi parcau maşinile pe spaţii verzi şi trotuare primeau somaţii, le era înregistrat numărul de înmatriculare şi, la a doua faptă de genul, erau amendaţi. În prezent s-a decis ca şoferii să fie somaţi să se prezinte la sediul instituţiei, pentru conştientizarea acestora despre riscurile la care expun participanţii la trafic atunci când blochează accesul pe trotuare. În ultimele două săptămâni au fost emise 82 de astfel de somaţii”, a declarat Lucian Trif.
Acesta a explicat că persoanele care se prezintă la sediul instituţiei vor primi, cel mai probabil, doar un avertisment scris. „Persoanelor somate pentru parcarea maşinilor pe interzis, dar care nu se prezintă la sediu, li se vor întocmi procese verbale cu amendă. Pentru parcarea maşinilor pe interzis, contravenientul riscă amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei”, a precizat Trif.
În perioada de analiză, poliţiştii locali au mai aplicat 17 sancţiuni, cu amenzi de 2.180 de lei – pentru răscolirea gunoiului din containere în vederea recuperării de diferite obiecte, 11 sancţiuni cu amenzi de 1.000 de lei – pentru acte de cerşetorie, opt amenzi în valoare de 650 de lei au fost scrise pe numele persoanelor prinse în mijloacele de transport public fără bilet de călătorie valabil şi care au refuzat să prezinte organelor de control biletul de călătorie etc.

Alte articole

One Thought to “Şoferii zălăuani ar putea scăpa de amenzi pentru parcarea pe interzis”

  1. Anonim

    Vedeti ca aia de la Salajeanul spun chiar pe dos „caveat” soferi ca puteti „lua” amenzi pentru parcare…Oare unde-i adevarul?

Leave a Comment