Siguranța rutieră la trecerea la nivel cu calea ferată, în atenția polițiștilor

În urma acțiunilor care au avut ca scop creșterea siguranței rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, polițiștii sălăjeni au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, zece permise de conducere au fost reținute în urma neregulilor constate.

În perioada 1 ianuarie – 30 octombrie a.c., polițiștii rutieri au organizat 13 acțiuni pentru prevenirea accidentelor de circulație ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.

În acest context, polițiștii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, zece dintre acestea fiind pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sunt în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii/sau sonore sunt în funcțiune, iar diferența pentru nerespectarea indicatoarelor la trecerea la nivel cu calea ferată.                    

De asemenea, zece premise de conducere au fost reținute.

În perioada analizată, la trecerile la nivel cu calea ferată s-a înregistrat un accident  grav de circulație, soldat cu patru persoane decedate şi una rănită grav.

Este vorba despre cel mai grav accident de circulație produs în ultimii 20 de ani în Sălaj, la o trecere de cale ferată. În seara zilei de 17 mai, pe Centura ocolitoare a orașului Jibou, km 00+250, între Jibou și Someș Odorhei, o tânără de 21 ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul, nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, moment în care autoturismul a fost lovit în plin de trenul de călători care circula pe ruta Baia Mare – Jibou. După impact, autoturismul a fost proiectat în afara părții carosabile.

În urma accidentului a rezultat decesul a patru persoane, tinere cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, toate din județul Maramureș, pasagere în autoturism, și rănirea rănirea gravă a conducătoarei auto. 

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Alte articole

Leave a Comment