Șezătoare pentru mărțișoare la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău

Zeci de elevi, părinți și profesori de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău au sărbătorit primăvara printr-un eveniment educational, o șezătoare cu și despre mărțișoare, acțiunea desfășurându-se miercuri.

„De fiecare dată, sosirea primăverii este sărbătorită, în școala noastră, într-un mod inedit. Mărţişorul este sărbătoarea românească tradiţională ce anunță venirea anotimpului în care totul prinde viață.

Cu această ocazie, elevii claselor întâi, împreună cu aproximativ 120 de mămici, îndrumați de învățătoarele Cosmina Fărcaș, Corina Crăciunaș, Lucia Lazea și Gabriela Seicheli, au organizat evenimentul <<Șezătoare pentru mărțișoare>>.

S-au îmbinat cântecul cu poezia, creativitatea cu veselia, sclipirea din ochii copiilor cu emoțiile mamelor”, este o parte din mesajul unității de învățământ. În cadrul șezătorii, copiii și mamele acestora au confecționat mărțișoare, bucurându-se împreună de sentimentul de a dărui și de a crea obiecte cu o mare valoare sentimentală.

Totodată, au fost pregătite sute de obiecte și pentru târgul de mărțișor din cadrul proiectului național de voluntariat și caritate „Petale-n vânt”. Scopul proiectului îl constituie promovarea datinilor și obiceiurilor strămoșești prin schimburi de experiență între 24 unități școlare partenere, prin implicarea a peste 850 de elevi coordonați de 30 de cadre didactice.

Felicitări tuturor copiilor entuziaști, mămicilor creative și învățătoarelor dedicate.

One Thought to “Șezătoare pentru mărțișoare la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău”

  1. […] S-au îmbinat cântecul cu poezia, creativitatea cu veselia, sclipirea… Articolul Șezătoare pentru mărțișoare la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment