Secretarii orașelor și comunelor sălăjene și-au dat întâlnire la Zalău

Secretarii orașelor și comunelor din Sălaj au participat joi, 27 septembrie, la o întâlnire cu subprefectul Vegh Alexandru și secretarul județului, Cosmin Vlaicu. Principalul punct pe ordinea de zi a vizat desemnarea unui membru titular și un membru supleant în Comisia de disciplină pentru analizarea şi propunerea modului de soluţionare a sesizărilor referitoare la faptele secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sălaj sesizate ca abateri disciplinare.

Conform prevederilor legale, comisia are în componență pe subprefectul județului, secretarul judeţului și un membru desemnat de majoritatea secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sălaj.
Membrii supleanţi sunt secretarul municipiului Zalău, un reprezentant al Prefecturii și un membru desemnat de majoritatea secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sălaj. Alegerea membrilor titulari şi supleanţi ai comisiei de disciplină se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Ca membru titular a fost realeasă Rodica Oroian, secretarul comunei Sărmășag, iar ca membru supleant, Liviu Buzure, secretarul din Mirșid.
În cadrul întâlnirii de joi subprefectul a făcut unele precizări privind organizarea referendumului, iar secretarul județului a prezentat unele noutăți legislative în domeniul administrației publice.

Leave a Comment