Se caută şefi pentru instanţele şi parchetele din judeţ

Consiliul Superior al Magistraturii organizează, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, concurs pentru ocuparea a 164 funcții vacante de președinte și vicepreședinte de la curțile de apel, tribunale și judecătorii, precum și a unui număr de 126 funcții vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror și prim-procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunale și judecătorii.

Printre posturile puse la bătaie se numără şi patru din judeţul Sălaj: cel de preşedinte al Tribunalului Sălaj, respectiv al Judecătoriei Zalău, de cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou.

Şefia instanţei sălăjene este asigurată prin delegare, de la mijlocul lunii iulie, când i-a expirat cel de-al doilea mandat, de către Monica Kende. La Judecătoria Zalău, delegat în funcţia de preşedinte este Anca-Adriana Criste, după ce în vara acestui an, fosta şefă a instanţei, Dorina Marian, a promovat în gradul de judecător de tribunal.

Cel mai înalt fotoliu din Parchetul Sălaj va deveni vacant la finalul lunii decembrie, odată cu expirarea celui de-al doilea mandat – şi ultimul – al prim-procurorului Crin Bologa.

La Jibou, fostul prim-procuror Victor Liloiu a demisionat începând cu 1 septembrie.

Judecătorii şi procurorii interesaţi de cele trei posturi îşi pot depune cererile de înscriere la Institutul Naţional al Magistraturii până în 1 noiembrie, potrivit anunţului CSM. Proiectele referitoare la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere se depun pe suport de hârtie și în format electronic, pe suport specific CD, la Consiliul Superior al Magistraturii, până la data de 9 noiembrie 2018, inclusiv.

Concursul va debuta cu cu proba psihologică, de evaluare a capacității candidaților de a lua decizii și de a-și asuma răspunderea și verificarea rezistenței la stres (în perioada 18-25 noiembrie), urmată de susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere (între 29 noiembrie şi 5 decembrie) şi de testul scris privind managementul, comunicarea și resursele umane (9 decembrie). Numele câştigătorilor vor fi cunoscute în 18 decembrie.

Alte articole

One Thought to “Se caută şefi pentru instanţele şi parchetele din judeţ”

  1. Anonim

    au ciunt si balajel ceva neamuri stati cuminti

Leave a Comment