Şase şoferi cercetaţi penal

 

Şase soferi s-au ales cu dosar penal la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au fost surprinşi în trafic de poliţiştii sălăjeni conducând, fie sub influenţa băturilor alcoolice, fie având numerele de înmatriculare expirate. Astftel, potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, vineri, 6 septembrie, în jurul ore 8, pe strada Simion Bărnuţiu, din Zalău, agenţii de siguranţă publică l-au identificat în trafic pe Marius G., de 34 ani, din munipiu, conducând autoturismul, deşi numerele de circulaţie provizorii erau expirate din data de 5 septembrie. Pe numele acestuia, au fost întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. În aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, pe bulevardul Mihai Viteazul, poliţiştii Biroului Rutier, aflându-se în timpul activităţilor de control şi supraveghere a traficului rutier l-au surprins pe Andrei Ş., în vârstă de 26 ani, conducând un autoturism, care avea numerele de înmatriculare expirate.

Tot vineri, în jurul orei 20, a fost identificat Alexandru M., de 44 ani, în timp ce conducea autoturismul, pe bulevardul Mihai Viteazul având o alcoolemie de 0,99 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Conform sursei citate, şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De altfel, numele conducătorului auto, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
Un alt şofer, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat în trafic sâmbătă, 7 septembrie, în jurul orei 4, pe strada Andrei Şaguna din Zalău. Ştefan C., de 23 de ani, din municipiu, în timp ce conducea pe strada menţionată, a fost surprins de lucrătorii Biroului Rutier Zalău, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a fost evidenţiată de 0,75 miligrame/litru alcool pur în aerul expirate. Tot în aceeaşi, în jurul orei 15, a fost surprins în trafic de poliţiştii sălăjeni pe drumul european 81, în localitatea Borla, Nicolae C., de 26 ani, din Zalău, în timp ce conducea autoturismul, deşi avea o alcoolenie de 0,92 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat.

 

Alte articole

Leave a Comment