Sânziene Sălăjene, spectacol în aer liber

Casa Municipală de Cultură Zalău, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău, a pregătit un spectacol inedit dedicat, în avans, Zilei Internaționale a Iei și Sărbătorii Sânzienelor. În mod normal, ambele sunt sărbătorite de fapt în data de 24 iunie, dar ținând cont de caracterul religios reprezentanții instituției au decis că este mult mai potrivită sărbătorirea în ajun. Prin urmare, „Sânziene Sălăjene” – eveniment care se află la a III-a ediție consecutivă, va avea loc la Zalău, în data de 23 iunie, în amfiteatrul din parcul central.

Contactată cu privire la impactul evenimentului la nivel de județ, Rodica Pop Seling –  Mangerul Casei Municipale de Cultură Zalău, ne-a declarat că „aceasta este o acțiune de informare, mai ales în rândul publicului tânăr, cu privire la simbolistica florilor de sânziene și nu numai. Se dorește și o apropiere a copiilor și tinerilor de credința populară, de ritualurile și obiceiurile din Sălaj. Acest eveniment se află într-o continuă dezvoltare, anual se vor realiza mici schimbări, tocmai pentru ca formatul să fie cât de poate de inedit și atractiv”. Rodica Pop Seling ne-a mai precizat că la această ediție va avea loc și un atelier special de împletit cununițe de sânziene și se vor împărți gratuit mici buchețele de fori.

Începând cu ora 16, cei mici vor putea participa la ateliere special pregătite pentru ei. Copiii vor putea colora ii, vor urmări modul în care sunt cusute cămășile tradiționale și vor împleti cununi de sânziene.

De la ora 18, sunt așteptați să urce pe scenă artiștii Ansamblului Artistic Profesionist „Porolissum”, sub îndrumarea coregrafului Anghel Dușcaș. La spectacol vor mai participa și o serie de artiști îndrăgiți de public: Alexandra Antal, Ancuța Bălăjel, Andrei Opriș, Ionuț Albert, Denisa Cristea, Diana Hărăstășan, David Crăciunaș, Flaviu Pop.

Intrarea la acest eveniment este liberă.

 

 

3 Thoughts to “Sânziene Sălăjene, spectacol în aer liber”

  1. […] Casa Municipală de Cultură Zalău, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău, a pregătit un spectacol inedit dedicat, în avans, Zilei Internaționale a Iei și Sărbătorii Sânzienelor (ambele sunt sărbătorite de fapt în data de 24 iunie). Evenimentul „Sânziene Sălăjene”, care se află la a doua ediție consecutivă, va avea loc în data de 23 iunie, la Zalău, în amfiteatrul din parcul central. Începând cu ora 16, cei mici vor putea participa la ateliere special pregătite pentru ei. Copiii vor putea colora ii, vor urmări modul în care sunt cusute cămășile tradiționale… Citeste mai mult […]

    1. Crina

      Ce cântărețul ce conduce destinul și pe antitalentul de coca oare de ce nu i-au invitat?

  2. Crina

    Am omis ce destinul in comentariu: destinul județului !!!

Leave a Comment