Sanctiuni de culoare aplicate de politistii comunitari

Sanctiuni de culoare aplicate de politistii comunitariPeste 70 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, in perioada 14-21 ianuarie, celor ce au incalcat regulile privind mentinerea ordinii si linistii publice in municipiul Zalau. Politistii comunitari au dat fel de fel de sanctiuni cetatenilor, fie pentru galagie, fie pentru ca si-au lasat cainii dezlegati ori pentru necuratarea zapezii din fata unitatii.

Conform raportului saptamanal intocmit de Politia Comunitara Zalau, pentru conturbarea ordinii si linistii publice prin strigate si folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale.

Pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost intocmite zece sanctiuni contraventionale, o persoana a fost sanctionata deoarece a refuzat sa paraseasca localul la cererea indreptatita a angajatului unitatii, o alta a fost sanctionata deoarece a consumat bauturi alcoolice pe domeniul public si o sanctiune a fost aplicata unei persoane deoarece a lasat cainele fara supraveghere.

Conform HCL 170/2007, agentii comunitari au sanctionat 43 de persoane, respectiv 13 cu amenda si 30 cu avertisment, din care 16 persoane pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public, iar 19 persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in zone nepermise.

De asemenea, sase persoane s-au ales cu sanctiuni pentru ca au depozitat moloz sau ambalaje in apropierea unitatilor in care isi desfasoara activitatea, trei deoarece au desfasurat activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, iar o persoana a fost sanctionata pentru ca nu a curatat zapada in fata unitatii in care isi desfasoara activitatea, se arata in raport.

Tot in perioada de referinta, agentii Politiei Comunitare au aplicat patru sanctiuni contraventionale unor persoane care au amplasat mijloace de publicitate fara a detine autorizatia sau acordul Primariei Municipiului Zalau. Din totalul sanctiunilor aplicate, 47 au fost insotite de avertismente, iar 27 de sanctiuni cu amenzi in valoare totala de 5.675 de lei.

Alte articole

Leave a Comment