Sălajul, vizitat de norvegianul care a contribuit la finanțarea refacerii aducțiunii de apă la Zalău

Municipiul Zalău va fi vizitat de Terje Sindland, norvegianul care a avut o contribuție decisivă la aprobarea finanțării pentru refacerea aducțiunii de apă în municipiul Zalău din acumularea de la Vârșolț.

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a primit, marţi, vizita lui Leontin Badea, unul din primii prefecţi ai judeţului, după evenimentele din 1989. În cadrul întâlnirii s-a discutat şi au fost rememorate câteva din provocările la nivel judeţean din perioada în care Leontin Badea a fost prefect, respectiv ianuarie 1993 – septembrie 1996. În acelaşi context, a fost reamintită şi contribuţia unor comunităţi locale din Norvegia la realizarea refacerii aducţiunii de apă pentru Zalău din acumularea Vârşolţ. Leontin Badea a anunţat faptul că, la aproape trei decenii de la finalizarea investiţiei ce a rezolvat problema apei potabile în Zalău, Terje Sindland, norvegianul ce a avut o contribuţie decisivă la finanţarea proiectului, va face o vizită în judeţul nostru. „Sălajul şi municipiul sunt incluse, astăzi, într-un amplu proiect de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canal. Privind retrospectiv însă, nu putem să nu apreciem eforturile celor care, în urmă cu aproape 30 de ani, au depus eforturi pentru creşterea nivelului de viaţă al sălăjenilor. Au fost, la vremea respectivă, nişte deschizători de drumuri care merită tot respectul şi consideraţia noastră”, a declarant prefectul Dari Toma.

6 Thoughts to “Sălajul, vizitat de norvegianul care a contribuit la finanțarea refacerii aducțiunii de apă la Zalău”

 1. […] Municipiul Zalău va fi vizitat de Terje Sindland, noregianul care a avut o contribuție decisivă la aprobarea finanțării pentru finalizarea primei aducțiuni de apă pentru municipiul Zalău din acumularea de la Vârșolț. Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a primit, marţi, vizita lui Leontin Badea, unul din primii prefecţi ai judeţului, după evenimentele din 1989. În cadrul întâlnirii s-a discutat şi au fost rememorate câteva din provocările la nivel judeţean din perioada în care Leontin Badea a fost prefect, respectiv ianuarie 1993 – septembrie 1996. În acelaşi context, a fost reamintită şi… Citeste mai mult […]

   1. Anonim

    Eroare!
    Norvegianul Terje Sindland prin Asociatia Intrecomunal Comite reprezentând 6 comune norvegiene au contribuit la finanțarea cu aproximativ 50% a înlocuirii rețelei de apa din si Baraj Varsolt-Zalau

 2. Anonim

  Adriane, vezi că încurci borcanele

 3. Anonim

  Prima și ultima aducțiune de la Vârșolț a realizat-o regimul comunist la sfârșitul anilor 60, atunci zălăuanii au intrat în epoca robinetului !

 4. Anonim

  Dupa 1990, prima aductiune de la Varsolt? Si pana atunci de unde se facea alimentarea orasului cu apa? Atentie la ce informatii dati.

Leave a Comment