Sălajul, „raiul” hainelor la mâna a doua. Mai multe magazine au fost închise

Sute de kilograme de haine la mâna a doua importate și puse în vânzare prin magazine din județul Sălaj au fost retrase de la comercializare. Verificările comisarilor din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj au scos la iveală nenumărate probleme.

O cantitate însemnată de haine, sute de kilograme, nu era igienizată și dezinfectată așa cum prevede legislația în vigoare. Marfa a fost oprită de la vânzare, iar magazinele au fost închise. Potrivit autorităților sălăjene responsabile cu protecția consumatorilor, multe produse la mâna a doua nu erau însoțite de documente din care să reiasă clar că au fost dezinfectate, așa cum cere legislația. În aceste documente trebuie să se regăsească informații despre firma care efectuează procedura de igienizare, despre produsele utilizate și tipul procedurii. Astfel de nereguli au fost depistate la mai multe magazine din Zalău.

Control tematic în întreaga țară

În primele două săptămâni din această lună, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Vest Cluj a efectuat acțiuni de control la operatori economici care au ca obiect de activitate importul și/sau comercializarea de produse second-hand. Au fost verificate 42 de unități (magazine și depozite), iar în urma neregulilor constatate cu ocazia acestor controale au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, din care 48 amenzi în valoare totală de 311.500 lei și 15 avertismente, iar produsele neconforme în valoare de circa 500.000 lei au fost oprite definitiv de la comercializare. Printre neregulile constatate se numără existența unor articole de îmbrăcăminte și încălțăminte cu grad ridicat de uzură, murdare, depozitate în condiții improprii, în spații neigienizate; lipsa documentelor însoțitoare care să ateste efectuarea operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție pentru fiecare lot de produse; neefectuarea/neevidențierea operațiunilor obligatorii de sortare lunară a articolelor de îmbrăcăminte în funcție de gradul de uzură; lipsa traducerii în limba română a documentelor însoțitoare și neafișarea prețurilor în mod vizibil, lizibil.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Sălajul, „raiul” hainelor la mâna a doua. Mai multe magazine au fost închise”

  1. […] Sute de kilograme de haine la mâna a doua importate și puse în vânzare prin magazine din județul Sălaj au fost retrase de la comercializare. Verificările comisarilor din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Sălaj au scos la iveală nenumărate probleme. O cantitate însemnată de haine, sute de kilograme, nu era igienizată și dezinfectată așa cum prevede legislația în vigoare. Marfa a fost oprită de la vânzare, iar magazinele au fost închise. Potrivit autorităților sălăjene responsabile cu protecția consumatorilor, multe produse la mâna a doua nu erau însoțite de documente din… Citeste mai mult […]

Leave a Comment