Sălajul nu este ferit de accidentele grave în care sunt implicați bicicliștii

În primul semestru al anului 2019,  poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile din judeţ pentru conştientizarea bicicliştilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă normele rutiere. În cadrul celor 22 de acţiuni, pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, oamenii legii au aplicat celor vizați 232 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 201840 lei.

Opt accidente de circulație grave s-au produs pe drumurile sălăjene, din vina bicicliștilor

Nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști este a doua cauză generatoare de accidente rutiere. Din această cauză, în perioada 1 ianuarie-30 iunie a.c., pe raza județului Sălaj s-au înregistrat opt accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și şase au fost rănite grav.

Pentru a preveni astfel de evenimente reamintim iubitorilor de plimbări pe două roţi câteva dintre regulile de circulaţie: traversaţi strada pe trecerea pentru pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-aţi asigurat temeinic! Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă atât din faţă cât şi din spate, că nu se apropie niciun autovehicul.  Circulaţi cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul. Nu circulaţi cu bicicleta atunci când vă aflaţi sub influenta băuturilor alcoolice. Nu transportaţi pe bicicletă obiecte sau bunuri care pot crea o stare de pericol, atât pentru dumneavoastră cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Purtaţi cască de protecţie omologată, aceasta vă poate salva viața în cazul unui accident! La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic v-au observat şi au înţeles intenţia dumneavoastră.

 

 

 

Alte articole

One Thought to “Sălajul nu este ferit de accidentele grave în care sunt implicați bicicliștii”

  1. piste pentru biciclisti

    sunt tare curios cum o sa se circule pe pista de bicilete de pe str. crasnei
    acolo pista trece de pe o parte pe alta a drumului dupa cum I s-a sculat la Balajel
    sunt curios daca politia municipal , nu ceea locala, o sa dea aviz favorabil la finalizarea lucrarilor
    nici pe str. Closca inca nu au toate avizele, mai ales cel de la politie.

Leave a Comment