Sălăjean dispărut în Franţa

Un bărbat de 44 de ani din comuna Buciumi este dat în căutare internaţională după ce, spun rudele acestuia, a dispărut fără urmă dintr-un peco din Franţa. Ioan Liviu Ciupe a plecat din Zalău în 4 septembrie, cu un autocar aparţinând firmei Tabita Tour, ce avea ca destinaţie Spania, unde urma să muncească în agricultură, la cules de struguri. În noaptea de 5 spre 6 septembrie, sălăjeanul a dispărut în mod misterios.
Disperaţi, membrii familiei au făcut o serie de postărie pe diferite grupuri de Facebook, în speranţa că vor afla date despre cel dispărut.
„În 7 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a fost sesizat de dispariţia unui bărbat din Buciumi, care, în 4 septembrie, s-a urcat într-un autocar cu destinaţia Spania. Într-o benzinărie din apropierea localităţii Montpellier, din Franţa, autocarul a oprit pentru pauza de odihnă, iar bărbatul nu a mai revenit la mijlocul de transport”, ne-au transmis reprezentanţii IPJ Sălaj.
Potrivit sursei citate, oamenii legii efectuează căutări pentru găsirea sălăjeanului, acesta fiind dat în urmărire naţională şi internaţională.
Pe site-urile de socializare, apropiaţii lui Ciupe aruncă vina pe şoferul autocarului, care, susţin ei, l-ar fi abandonat pe sălăjean. În replică, oficialii firmei de transport cu care a călătorit Ioan Liviu Ciupe subliniază că şoferul şi ceilalţi pasageri au pornit în căutarea bărbatului, fără succes, însă. „Autocarul trebuie să facă pauze de câte 45 de minute la fiecare patru ore. La finalul pauzei pe care au făcut-o în acea staţie peco, situată la autostradă, bărbatul respectiv nu s-a mai întors. În aceste condiţii, atât şoferul, cât şi ceilalţi pasageri au început să îl caute. L-au căutat mai mult de o oră, iar dovadă stau înregistrările prin GPS. Le-am verificat personal. De altfel, autocarul a ajuns la destinaţia din Spania cu o întârziere de o oră şi jumătate”, ne-a declarat Marian Blaga, directorul de vânzări al Tabita Tour.
Acesta a mai spus că Ioan Ciupe ar fi pornit din Sălaj împreună cu un grup de cunoscuţi, care a consumat băuturi alcoolice în timpul pauzelor de odihnă făcute pe parcursul călătoriei. Ajunşi în benzinăria în cauză, sălăjeanul s-ar fi îndreptat spre toaletă împreună cu o altă persoană, însă nu a mai revenit la autocar, deşi îşi lăsase bagajele în mijlocul de transport.

Leave a Comment