Sala de sport din Vârșolț, inaugurată în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a participat astăzi la inaugurarea oficială a sălii de sport din cadrul Școlii Gimnaziale nr.1 Vârșolț, investiție în valoare de peste opt milioane de lei. Fondurile au fost alocate de minister, iar sala de sport este considerată deosebit de importantă la nivel local.

La eveniment au mai participat primarii comunelor învecinate, reprezentanți ai firmei Avril, cea care a executat o parte din lucrări, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale și județene, elevii și profesorii școlii. Construcția este una modernă, cu un consum de energie redus, dispune de vestiare la ultimele standarde, grupuri sanitare, o sală pentru acordarea primului ajutor, dar și de materialele sportive necesare. Sala are și o parte de tribune, locuri special amenajate pentru cei dornici să urmărească evenimente sportive.

Imediat după tăierea panglicii inaugurale, primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos, a arătat că investiția este importantă pentru comunitatea locală, vine în sprijinul elevilor, dar și a locuitorilor comunei care vor să facă mișcare la sfârșit de săptămână. În opinia primarului, astfel de investiții încurajează tinerii să rămână la nivel local. Construcția sălii de sport se înscrie în șirul altor investiții finalizate deja: amenajarea bibliotecii, modernizarea dispensarului medical, a sediului primăriei, modernizarea unităților educaționale și a căminului cultural, totul în speranța că nivelul de trai va crește în comună. Lucrările de construcție a sălii au durat patru ani, iar derularea investiției a fost una cu destule dificultăți din cauza reluării unor licitații, dar și a scumpirii materialelor de construcție. Sala de sport a fost construită cu fonduri alocate de Compania Națională de Investiții prin Ministerul Dezvoltării.

Investiții în comune

La rândul său, ministrul Cseke Attila a punctat necesitatea continuării acestor investiți în mediul rural, lucrări care nu fac decât să dezvolte comunitățile locale și să îi determine pe tineri să rămână la sat mai ales dacă la nivel local există și posibilitatea găsirii unui loc de muncă. În cuvântul său, deputatul Seres Denes, a apreciat că tot mai multe comune din Sălaj se bucură de investiții importante și se dezvoltă într-un ritm alert. Vârșolț se numără, potrivit parlamentarului, pe lista acestor comune unde condițiile de viață sunt tot mai bune.

4 Thoughts to “Sala de sport din Vârșolț, inaugurată în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila”

  1. […] Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a participat astăzi la inaugurarea oficială a sălii de sport din cadrul Școlii Gimnaziale nr.1 Vârșolț, investiție în valoare de peste opt milioane de lei. Fondurile au fost alocate de minister, iar sala de sport este considerată deosebit de importantă la nivel local. La eveniment au mai participat primarii comunelor învecinate, reprezentanți ai firmei Avril, cea care a executat o parte din lucrări, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale și județene, elevii și profesorii școlii. Construcția este una modernă, cu un consum de energie redus, dispune de… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Pe Seres cand il trimiteti in pensie?

  3. Anonim

    La 1 Decembrie nu i-ati vazut zicand ceva , de exemplu „La Multi Ani, Romania!” Ei fac in continuare politica lui Viktor Orban.

  4. Anonim

    După cei din poză se pare că la inaugurare discursurile s,-au ținut în limba maghiarâ, chiar dacă unul avea Tricolorul pe piept. Presa nu a sesizat nimic ?

Leave a Comment