S-a salvat din calea trenului in ultima clipa

S-a salvat din calea trenului in ultima clipa

Un barbat din localitatea salajeana Barsau Mare a fost la un pas de moarte, sambata dupa-amiaza, dupa ce tractorul in care se afla a fost lovit de un tren de marfa. Motorul utilajului agricol s-a defectat tocmai pe cand barbatul intentiona sa treaca peste calea ferata. In ultima clipa, omul a reusit sa se salveze.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca incidentul s-a petrecut in urma unor defectiuni la utilaj. In data de 29 octombrie, in jurul orei 18, la trecerea la nivel cu calea ferata de la kilometrul CFR 73+050, intre Galgau si Ileanda, un tren marfar care circula pe relatia Dej-Valea lui Mihai a surprins in gabaritul liniei de cale ferata un tractor. Deplasandu-se la fata locului, politistii Biroului de Politie Transporturi Salaj au constatat ca, la trecerea peste calea ferata, utilajul agricol a ramas blocat din cauza unor defectiuni tehnice, a precizat purtatorul de cuvant.

Dar ceea ce se putea transforma intr-o tragedie, s-a incheiat doar cu pagube materiale. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, in urma impactului nu s-au inregistrat victime, ci doar avarii la locomotiva trenului si la tractor. Avand prezenta de spirit, conducatorul tractorului a sarit din utilaj chiar inainte de impactul cu locomotiva trenului.

Pompierii militari au intervenit, astfel, pentru a scoate motorul tractorului de sub locomotiva trenului de marfa. Circulatia feroviara si rutiera a fost intrerupta pentru cateva ore.

Alte articole

Leave a Comment