Record de infracţiuni! Un tânăr a ajuns în arest preventiv, pentru 29 de furturi din locuinţe

Un sălăjean în vârstă de 18 ani a ajuns în arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, în formă continuată, după ce a fost identificat, zilele trecute, de către poliţiştii sălăjeni că a comis 29 de infracţiuni de furt în mai multe localităţi din judeţ. Deşi este doar o coincidenţă, acesta a primit un mandat de arestare pentru un număr egal de zile cu infracţiunile comise.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că toate faptele au fost săvârşite în numai trei luni. „Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Crasna îl suspectează pe Mircea R., de 18 ani, din Mal, că a sustras în perioada august-octombrie, anul curent, din locuinţele şi curţile a 29 de săteni din localităţile Tusa, Mal, Sârbi şi Sâg diferite sume de bani şi diverse bunuri, pe care apoi le-a vândut”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, tânărul intra în curţile oamenilor, în lipsa acestora, atât prin escaladare, cât şi pe porţile neasigurate. „Accesul în locuinţe era, de asemenea, facilitat de faptul că, în majoritatea cazurilor, proprietarii lăsau geamurile sau uşile deschise. Suspectul căuta, în special, sume de bani, dar fura şi alte lucruri care-i cădeau la mână, printre care bunuri alimentare, telefoane mobile, bijuterii fier vechi etc.”, a afirmat purtătorul de cuvânt.
Tânărul a fost prezentat Judecătoriei Şimleu Silvaniei, cu propunerea de arestare preventivă pentru furt calificat şi violare de domiciliu, ambele în formă continuă, instanţa emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Dacă va fi găsit vinovat, Mircea R. riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor, pentru infracţiunea de furt calificat legislaţia prevăzând o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani.
Oamenii legii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili întreaga activitate infracţională a tânărului de 18 ani. De asemenea, poliţiştii desfăşoară investigaţii pentru recuperarea şi restituirea prejudiciului.

Alte articole

Leave a Comment