Recomandările polițiștilor rutieri pe fondul avertizărilor „cod galben”

Având în vedere avertizarile de cod galben, care anunţă ploi abundente, vânt şi descărcări electrice în țară, inclusiv în județul Sălaj, polițiștii sălăjeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Acordaţi atenţie sporită pietonilor!

Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol. Purtați, atât în calitate de șofer cât și pasager, centura de siguranță, nu folosiți sub nicio formă telefonul mobil pentru convorbiri sau citit/redactat mesaje sms, dacă telefonul nu este cuplat la un dispozitiv hands-free, ori pentru transmisii live pe rețelele de socializare. Toate aceste acțiuni vă pot costa viața!

Poliţiştii sălăjeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi prevenirea oricăror evenimente negative.

Până la această oră, în județul Sălaj, din cauza fenomenelor meteorologice, nu s-au înregistrat accidente de circulație. Deocamdată niciun sector de drum nu este blocat, anunță reprezentanții IPJ Sălaj.

 

 

 

Leave a Comment