Recidivişti arestaţi pentru şase furturi

Abia ieşiţi din închisoare, doi sălăjeni au ajuns din nou în arest preventiv, pentru 29 de zile, fiind acuzaţi că au comis mai multe furturi pe raza comunelor Bălan, Hida şi Creaca.
Potrivit informaţiilor furnizate de către Gabriela Matyus, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Jibou, Andrei R., de 33 de ani, este cercetat penal sub acuzaţia de furt calificat în formă continuată, iar Viorel L., de 20 de ani, pentru complicitate la furt calificat în formă continuată.
„În perioada 10-26 septembrie 2013, prin escaladare ori efracţie, pe timp de zi ori pe timp de noapte, cei doi au comis şase furturi de cai, dar şi din magazine ori locuinţe, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la peste 12.000 de lei”, a precizat oficialul instanţei din Jibou.
Prima faptă s-ar fi produs în noapte de 9 spre 10 septembrie, când cei doi au spart un magazin din localitatea Chendrea, comuna Bălan. Andrei R. a pătruns pe geam în incinta magazinului, în timp ce complicele stătea de pază, de unde a luat alimente de 300 de lei. În ziua următoare, în aceeaşi formulă, inculpaţii au sustras de pe o păşune privată din localitatea Trestia, comuna Hida, doi cai.
Bărbatul de 33 de ani nu s-a mulţumit cu atât, astfel că în noaptea de 22 spre 23 septembrie, a pătruns prin efracţie într-un magazin din Creaca, în timp ce două persoane, cercetate şi ele, asigurau paza, şi a furat alcool şi alimente în valoare de 800 de lei. Câteva zile mai târziu, acelaşi inculpat a sustras o bicicletă de la o stână din afara localităţii Gălpîia, localitatea Bălan, după care a acţionat într-o casă nelocuită, de unde şi-a însuşit bunuri de 900 de lei.

Alte articole

Leave a Comment