Răzbunare incendiară la Şoimuş

Doi tineri au fost arestaţi preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, şi un altul a fost plasat sub control judiciar, după ce, susţin procurorii jibouani, ar fi incendiat locuinţa unor persoane din Şoimuş, comuna Someş Odorhei.
Potrivit informaţiilor furnizate de către oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în noaptea de 11 spre 12 mai, în jurul orei 2.30, cei trei inculpaţi au pătruns în locuinţa unor persoane din satul Şoimuş şi au dat foc unor bunuri găsite în imobil. Flăcările s-au extins cu repeziciune şi au mistuit aproape 90 la sută din clădire, existând pericolul ca incendiul să afecteze şi locuinţele învecinate. Prejudiciul a fost estimat la 11.000 de lei. Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului, în imobil nu se afla niciun membru al familiei.
Anchetatorii susţin că tinerii ar fi recurs la acest gest în semn de răzbunare faţă de şoimuşenii ale căror animale nesupravegheate pătrundeau regulat pe terenurilor oamenilor din zonă.
Sâmbătă, magistraţii Judecătoriei Jibou, au dispus arestarea preventivă a lui Peştean Adrian Vasile şi a lui Lucăcel Virgil-Ionuţ, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere, şi au dispus aplicarea măsurii controlului judiciar faţă de minorul C.V.B., pentru aceeaşi infracţiune. Pe durata controlului judiciar, inculpatul minor trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la Poliţia Jibou conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat, dar şi să informeze de îndată organul judiciar de supraveghere cu privire la schimbarea locuinţei. Încălcarea cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, l-ar putea băga după gratii pe minor.

Alte articole

One Thought to “Răzbunare incendiară la Şoimuş”

  1. Romanii sunt arestati si tiganii protemjati, chiar daca tiganii le distrug toate bunurile romanilor.

Leave a Comment