Raed Arafat a pus Zalăul pe o listă îngrijorătoare: “Vom avea o presiune crescută pe sistemul sanitar!”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a afirmat că în prezent sunt 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie în ce priveşte infectările cu noul coronavirus: 22 de municipii şi 15 oraşe, între care și reședința județului Sălaj, municipiul Zalău.

“Cu creşterea numărului cazurilor per general, ajungem şi la creşterea numărului cazurilor în Terapie Intensivă, număr care ne aşteptăm să continue să crească, cel puţin încă o perioadă. Pentru că măsurile luate recent şi care eu sper să fie măsuri eficiente, la acest moment avem 615 localităţi care au incidenţă între 1,5 şi 3 la mie, 255 de localităţi care au depăşit incidenţa de 3 la mie. Ca municipii, avem 44 de municipii care sunt între 1,5 la mie şi 3 la mie. Avem 50 de oraşe care sunt între 1,5 şi 3 la mie. Avem 22 de municipii care sunt peste 3 la mie, avem 15 oraşe care sunt peste 3 la mie”, a spus Arafat, zilele trecute, la un post de televiziune, enumerând municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Zalău, Alba Iulia, Bacău, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureş, Alexandria, Râmnicu Vâlcea. Șeful DSU a spus că presiunea vine din faptul că creşterea numărului de cazuri duce la creşterea cifrei în Terapie Intensivă. “Sperăm că măsurile care s-au luat recent, dacă sunt respectate, să ducă la sistarea creşterii, cel puţin să ne oprim la un platou, să începem să mergem către o curbă descendentă, dar asta înseamnă că tot o perioadă o să avem o presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000, 4.000 de cazuri, 4.000 şi ceva de cazuri pe zi, asta înseamnă un număr important de cazuri la Terapie Intensivă”, a adăugat Arafat.

Foto: Raed Arafat la Zalău, Arhiva Magazin Sălăjean

6 Thoughts to “Raed Arafat a pus Zalăul pe o listă îngrijorătoare: “Vom avea o presiune crescută pe sistemul sanitar!””

 1. Marie

  Ceva nu se confirma……. apropae nu vezi om fara masca in oras, si numarul cazurilor creste alarmant. Cand nu se purta masca decat in spatiile inchise, nu erau atatea cazuri.

  1. Anonim

   „apropae” Marie

  2. Anonim

   Partial aveti dreptate,,,,portul mastii este necesar ,insa nu rezolva totul….Ce nu se spune frecvent este ca masca nu te protejeaza 100%….iar pentru lipsa de idei si organizare nu cetatenii mult invinovatiti de corifeii pandemiei sunt de vina ci tocmai cei cu discursul de culpabilitate adresat foarte generos cetatenilor de rand….

  3. Jerry Seinfeld

   Nu se îmbolnăvește nimeni pe strada sau în magazin. Totul se întâmplă în birourile unde nu intra publicul și evident nu se poartă mască, la petrecerile private în familie, etc…

 2. Maria

  Va invit la spital si o sa va convingeti 😪
  Este dureros sa vedem ca unii oameni isi mai pun intrebari pe acest subiect in loc sa ne rugam pentru cei in suferinta si pentru cei plecati prea devreme.
  Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne ajute!!!

 3. Anonim

  Nu ma stresez eu. Acolo e Jacodi și ne salvează.

Leave a Comment