Arme, muniţie şi carne de vânat, confiscate de la braconieri sălăjeni

Patru percheziții au fost efectuate joi, 7 septembrie, în localitățile Moiad, Criștelec, Pustă Vale și Cosniciu de Jos, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, uz de armă fără drept, dar și contrabandă. Trei persoane au fost reținute de polițiști, iar în cursul zilei de vineri, 8 septembrie, au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Doi dintre ei – Mircea Oltean și Marian Mudure – au fost trimiși în spatele gratiilor pentru 30 de zile, iar al treilea, plasat sub control judiciar.
Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate în vederea confiscării patru arme letale deținute ilegal, din care trei arme letale de tir sportiv cu glonț (două neavând serii sau elemente de identificare) și o armă letală cu glonț, care nu avea serie și era prevăzută cu lunetă și armortizor. Toate aceste arme erau încărcate, având cartuș pe țeavă, iar suspecții au declarat polițiștilor că armele au fost procurate dintr-o țară europeană și au fost introduse în țară ilegal.
În cadrul aceleiaşi acţiuni a poliţiştilor de la Biroul arme, explozivi şi substanţe periculoase au fost ridicate în vederea confiscării o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, care nu avea serii sau elemente de identificare, 222 bucăți de cartușe, patru bucăți de articole pirotehnice; două arcuri, 23 de săgeți (folosite la vânătoare ); opt lanterne ( șase de mână și două cu proiectoare), cinci trofee de căprior; trei trofee de mistreț; o piele de vulpe și 100,75 kg carne vânat, care a va fi expertizată pentru stabilirea speciei.
În urma probatoriului administrat, trei bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani, din localitățile Pustă, Moiad și Criștelec sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă.

În cursul zilei de vineri, 8 septembrie, oamenii legii au făcut alte patru percheziții, în același dosar – două în Pustă Vale, una în Moiad și o alta în Criștelec, însă fără a constata elemente importante pentru anchetă.

3 Thoughts to “Arme, muniţie şi carne de vânat, confiscate de la braconieri sălăjeni”

  1. Cristian Taut

    Felicitari Sorine!

  2. Anonim

    da nu mai ai voie sa tii lanterna si arc acasa? :))

  3. Anonim

    Legea spune ca orice bunuri folosite la savarsirea unor infractiuni …se confisca, asa ca razi degeaba ?

Leave a Comment