Protest la Zalău

Zeci de sindicaliști din învățământul sălăjean au organizat astăzi o acțiune de protest, nemulțumirile fiind legate în primul rând de veniturile mult prea mici ale personalului nedidactic.

La protest au participat profesori, dar și angajați din rândul personalului nedidactic. Președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Sălaj, profesorul Vasile Sîrb, a declarat, la solicitarea Magazin Sălăjean, că se dorește pichetarea Instituției Prefectului Sălaj, iar principalele nemulțumiri ale protestatarilor sunt neaplicarea în integralitate a prevederilor Legii nr.153 din 2017, în condițiile în care veniturile nete ale personalului nedidactic sunt cuprinse între 1.700 și 2.200 de lei pe lună. O altă nemulțumire este neacordarea sporului pentru condiții de muncă, spor de care beneficiază salariații din alte sectoare bugetare cu funcții similare, dar și neplata orelor suplimentare efectuate peste programul de lucru. Protestatarii au mai cerut stabilirea normativelor de personal, decontarea navetei și aplicarea unei indexări salariale care să acopere rata inflației. Ultima nemulțumire vizează neacordarea a 6 la sută din Produsul Intern Brut pentru educație, așa cum prevede Legea nr.1 din anul 2011, educația urmând să primească numai 3,2 la sută din PIB în anul 2023. Protestul a fost autorizat să se desfășoare între orele 12 și 13.

One Thought to “Protest la Zalău”

  1. […] Zeci de sindicaliști din învățământul sălăjean au organizat astăzi o acțiune de protest, nemulțumirile fiind legate în primul rând de veniturile mult prea mici ale personalului nedidactic. La protest au participat profesori, dar și angajați din rândul personalului nedidactic. Președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Sălaj, profesorul Vasile Sîrb, a declarat, la solicitarea Magazin Sălăjean, că se dorește pichetarea Instituției Prefectului Sălaj, iar principalele nemulțumiri ale protestatarilor sunt neaplicarea în integralitate a prevederilor Legii nr.153 din 2017, în condițiile în care veniturile nete ale personalului nedidactic sunt cuprinse între 1.700 și… Citeste mai mult […]

Leave a Comment