Prinşi la furat de lemne în pădurile Sălajului

Doi tineri, un zălăuan de 26 de ani şi un maramureşean de 23 de ani, au fost prinşi, la finele săptămânii trecute, de către jandarmii sălăjeni după ce au tăiat fără drept 2,2 metri cubi de masă lemnoasă din pădurea Valea Hijului, de pe raza localităţii Benesat. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 863 de lei.
Jandarmii au confiscat motofierăstrăul marca Husqvarna, iar lemnul a fost predat Ocolului Silvic Ulmeni. Pe numele celor doi s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj.
Un alt caz a fost depistat pe raza localităţii Bic, unde un şimleuan de 30 de ani a tăiat fără drept 0,71 metri cubi de masă lemnoasă, creând un prejudiciu de aproape 900 de lei. Bărbatul a fost lăsat fără motofierăstrăul marca Husqvarna, dar şi fără lemnul tăiat ilegal, care a fost predat Ocolului Silvic Măgura Şimleului. Pe numele făptuitorului s-au întocmit acte de sesizare privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori, ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu-Silvaniei.
Potrivit reprezentanţilor IJJ Sălaj, la finele săptămânii trecute au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 16 amenzi în valoare totală de 5.950 lei şi opt avertismente scrise, privind fapte sancţionate de legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Leave a Comment