Zălăuan prins în flagrant în timp ce vindea etnobotanice

Un tânăr de 19 ani din Zalău a fost prins în flagrant luni, 7 noiembrie, în timp ce încerca să vândă etnobotanice unui cumpărător de 21 de ani din localitatea Mal.

Potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul Dan Bubuiug, şeful DIICOT Sălaj, adolescentul se afla în vizorul anchetatorilor, care aveau informaţii despre „îndeletnicirea” lui, asupra sa fiind descoperite trei plicuri, un altul aflându-se în posesia clientului. „Din declaraţiile tânărului reiese că se ocupa de vânzarea de etnobotanice de circa doi ani şi că s-a aprovizionat atât de la reţeaua Corniş-Hendea (destructurată în 2015 de către DIICOT – n.red.), dar şi de la unii furnizori din Baia Mare”, a precizat Bubuiug.

Acesta susţine că tânărul obişnuia să cumpere cu 10 lei plicuri cu etnobotanice, pe cate le comercializa, ulterior, unor tineri din judeţ, cu 20-25 de lei.

În urma percheziţiilor la locuinţa sa din Zalău, oamenii legii au mai descoperit şase plicuri de substanţe interzise.

În cursul zilei de luni, zălăuanul a fost reţinut de către procurorii DIICOT Sălaj, pentru 24 de ore, în cursul zilei de marţi el fiind adus în faţa magistraţilor Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte articole

Leave a Comment