Primarul din Marca nu scapă de arestul preventiv

Magistraţii Tribunalului Sălaj au respins, din nou, în cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie, ca neîntemeiată, cererea primarului comunei Marca, Dan Şumălan, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. „Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul ŞDI, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (…) şi abuz în serviciu ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în minuta sedinţei de miercuri.
Dan Şumălan a fost arestat preventiv la începutul lunii decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii sălăjeni de luare de mită şi abuz în serviciu. “În calitate de primar al comunei Marca, inculpatul Şumălan Dan Ioan a primit de la o societate comercială cu care Primăria Marca a încheiat în perioada 2012 – 2014 un număr de patru contracte de achiziţie publică, în valoare totală de 134.515 lei, foloase pentru sine şi pentru membrii familiei sale în valoare de 23.000 lei”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Foloasele constau în faptul că, în 2013, societatea comercială a efectuat un foraj pentru un puţ situat în curtea tatălui inculpatului, puţ la care sunt racordate pentru alimentarea cu apă locuinţa inculpatului, locuinţa tatălui acestuia şi Casa parohială Marca. Valoarea acestui foraj este în cuantum de 20.000 lei însă pentru această lucrare societatea comercială a încasat doar 10.000 lei, sumă achitată în întregime de către Parohia Marca. În 2014, societatea comercială a mai efectuat un foraj pentru un puţ situat pe un teren pe care inculpatul are înfiinţată o plantaţie de cătină, foraj cu o valoare 23.000 lei, însă societatea comercială a încasat doar 10.000 lei de la inculpat. “Societatea comercială a efectuat aceste lucrări la preţuri mult mai reduse decât preţurile practicate în mod uzual datorită faptului că, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a încredinţat în mod direct cele patru contracte de lucrări acestei societăţi comerciale”, se mai arată în sursa citată.
În desfăşurarea activităţilor de urmărire penală procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Sălaj şi Timiş, a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj şi a Serviciului Român de Informaţii.

Alte articole

Leave a Comment