Premii pentru elevii de 10 ai Sălajului

Maria Iulia Chiș, Ștefania Irina Oltean, Szilagyi Abigel, absolvente ale Colegiului Național „Silvania” din Zalău și Maria Lorena Buzea, absolventă a Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, toate patru obținând media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, au fost premiate vineri la Inspectoratul Școlar Sălaj. Fiecare elevă a primit suma de 5.000 de lei, bani alocați de Ministerul Educației.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în prezența prefectului județului Sălaj, Dari Toma, a inspectorului școlar general, profesorul Vasile Bulgărean, a elevelor și profesorilor care le-au îndrumat. Momentul a fost unul cu o încărcătură emoțională normală și a venit să pună în valoare performanțele obținute de elevi, dar și răsplata pentru astfel de rezultate. Inspectorul școlar general le-a felicitat pe fostele eleve devenite între timp studente, dar și pe profesorii lor, pe toți cei care au stat la baza pregătirii acestor tinere, pregătire urmată de obținerea mediei 10 la examenul de Bacalaureat. Potrivit oficialilor instituției, cheia care deschide drumul către un astfel de rezultat nu este altceva decât munca asiduă și colaborarea între elev și corpul profesoral. Una dintre concluziile întâlnirii a fost că fără profesori buni, elevii nu vor obține rezultate de excepție, dar nici profesorii buni nu pot obține rezultate la clasă fără elevi buni. Elevii au fost îndemnați să nu uite școala prin care au trecut, unitatea de învățământ din care au plecat, să-și păstreze caracterele ți calitățile pe care le au și care au avut ca rezultat asemenea rezultat deosebit. Dari Toma le-a felicitat pe tinere pentru rezultatele obținute la testul de la finalul liceului. Reprezentantul guvernului în teritoriu a apreciat că o astfel de medie nu este noroc sau o întâmplare, ci este rezultatul anilor de muncă neîntreruptă, a unui efort depus de elevi și profesori.

Mai mult pentru școala românească

La rândul lor, tinerele premiate au fost de părere că performanța în educație poate fi obținută doar printr-o bună colaborare între elev și profesor, dar și prin foarte multă muncă. În finalul festivității de premiere, Iulia Chiș, una dintre tinerele cu 10 la Bacalaureat, a spus că nu este de acord cu ceea ce se spune despre sistemul de învățământ românesc, despre faptul că se confruntă cu probleme, cu deficiențe în privința asigurării calității, iar cea mai bună dovadă că școala românească este una de calitate sunt tocmai rezultatele obținute la competiții naționale și internaționale. Acum, Iulia este studentă și urmează o facultate la care studiază limbile română și norvegiană. După terminarea facultății, tânăra are de gând să rămână în țară. Vrea să predea, să profeseze în sistemul educațional românesc, să contribuie la evoluția și îmbunătățirea școlii românești.

One Thought to “Premii pentru elevii de 10 ai Sălajului”

  1. […] Maria Iulia Chiș, Ștefania Irina Oltean, Szilagyi Abigel, absolvente ale Colegiului Național „Silvania” din Zalău și Maria Lorena Buzea, absolventă a Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, toate patru obținând media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, au fost premiate astăzi la Inspectoratul Școlar Sălaj. Fiecare elevă a primit suma de 5.000 de lei, bani alocați de Ministerul Educației. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în prezența prefectului județului Sălaj, Dari Toma, a inspectorului școlar general, profesorul Vasile Bulgărean, a elevelor și profesorilor care le-au îndrumat. Momentul a… Citeste mai mult […]

Leave a Comment