Premieră în Sălaj! Crucea Roșie deschide un centru de sănătate la Zalău

Crucea Roșie Sălaj, cu sprijinul autorităților locale și cu banii alocați de Crucea Roșie din Franța, lansează un proiect inedit chiar în această lună. Este vorba de un centru de promovare a sănătății care își va deschide porțile în Zalău, peste doar două săptămâni, pe strada 9 Mai, la numărul 14. La marea deschidere este așteptată și Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române.

Clădirea în care va fi operativ acest centru a fost pusă la dispoziție, încă de anul trecut, de către Primăria Zalău, prin hotărâre de consiliu local. Acum, în locul unei centrale termice dezafectate va exista un centru modern de sănătate, dotat cu aparatură nouă de ultimă generație, achiziționată cu sprijinul financiar al unei societăți din Zalău, care se implică în foarte multe acte de caritate și donații în beneficiul comunității.

În cadrul acestui centru, va beneficia de consultații medicale de specialitate și analize gratuite, fără trimitere de la medicul de familie, orice pensionar și angajat din Zalău. În condițiile în care medicul specialist va considera că este necesar să se efectueze și o serie de analize medicale, acestea se pot efectua, gratuit, tot în cadrul centrului și cu interpretarea corespunzătoare pe loc.

Lorena Filip – directorul Crucea Roșie Sălaj ne-a declarat că „acest proiect este foarte ambițios, eu sper să aibă impactul dorit de noi. Atunci când am pornit la drum ne gândeam că vom avea în jur de 200 de beneficiari pe lună, însă la cum vedem că evoluează lucrurile în jurul nostru ne așteptăm să ne calce pragul circa 200 de persoane săptămânal. Noi suntem pregătiți și îi așteptăm pe toți cei care vor să beneficieze de servicii gratuite și de calitate, ținând cont de specializările acoperite de noi în acest moment”. La această oră, centrul de sănătate dispune de următoarea echipă: șase medici, trei asistente, un psiholog, un logoped, un kinetoterapeut și un trainer pe linia de sănătate mintală și prim ajutor. Desigur că lor și se vor alătura și mulți alți specialiști, în funcție de nevoile identificate la nivel de comunitate.

Totodată, se are în vedere și realizarea de campanii școlare, menite să depisteze la timp scolioza în rândul elevilor și liceenilor, cazurile depistate beneficiind de recuperare gratuită prin kinetoterapie. Prin intermediul specialistului cu experiență pe linia de planning familial, se va oferi și consultanță de specialitate, în rândul elevilor și liceenilor din municipiu, pe linia de educație sexuală și de reproducere. Crucea Roșie Sălaj a încheiat deja acorduri de colaborare cu toate școlile și liceele din Zalău, urmând ca proiectul să se extindă apoi și la nivel rural precum și în alte orașe. Va fi posibilă și tratarea în cadrul centrului a afecțiunilor cardiace și a celor legate de diabet și probleme de nutriție. Extrem de utilă va fi și organizarea în cadrul acestui centru a cursurilor de prim ajutor, de igienă și de sănătate mintală.

Persoanele interesate să obțină mai multe informații legate de acest subiect sau să facă o programare din timp, pot apela numerele de telefon 0360.405.183 sau 0756.733.966.

One Thought to “Premieră în Sălaj! Crucea Roșie deschide un centru de sănătate la Zalău”

  1. […] Crucea Roșie Sălaj, cu sprijinul autorităților locale și cu banii alocați de Crucea Roșie din Franța, lansează un proiect inedit chiar în această lună. Este vorba de un centru de promovare a sănătății care își va deschide porțile în Zalău, peste doar două săptămâni, pe strada 9 Mai, la numărul 14. La marea deschidere este așteptată și Camelia Șucu, președintele Crucii Roșii Române. Clădirea în care va fi operativ acest centru a fost pusă la dispoziție, încă de anul trecut, de către Primăria Zalău, prin hotărâre de consiliu local. Acum,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment