Pregătiri pentru „Măsurișul Oilor” de la Pria

Anulat în ultimii doi ani din cauza pandemiei, „Măsurișul Oilor” de la Pria va fi reluat în acest an. De această dată, evenimentul va avea loc luna viitoare, pe data de 15 mai, a anunțat Primăria Cizer.

La sărbătoarea câmpenească participă de fiecare dată mii de oameni, toți veniți din Sălaj, Cluj sau Bihor. Evenimentul se desfășoară pe Măgura Priei, într-un loc special ales de autorități împreună cu reprezentanții comunității locale. În acest an va avea loc a 54-a ediție a sărbătorii, evenimentul fiind organizat de Primăria Cizer, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Consiliul Județean Sălaj. Autoritățile intenționează să aducă în atenția publicului și obiceiul măsurării cantității de lapte de oaie, de aici pornind de fapt sărbătoarea câmpenească. În trecut, localnicii se adunau pentru a măsura cantitatea de lapte ce îi revine fiecăruia. Lucrarea era urmată de o masă, muzică și dans.

Foto: Facebook, Măsurișul Oilor

A. L.

One Thought to “Pregătiri pentru „Măsurișul Oilor” de la Pria”

  1. […] Anulat în ultimii doi ani din cauza pandemiei, „Măsurișul Oilor” de la Pria va fi reluat în acest an. De această dată, evenimentul va avea loc luna viitoare, pe data de 15 mai, a anunțat Primăria Cizer. La sărbătoarea câmpenească participă de fiecare dată mii de oameni, toți veniți din Sălaj, Cluj sau Bihor. Evenimentul se desfășoară pe Măgura Priei, într-un loc special ales de autorități împreună cu reprezentanții comunității locale. În acest an va avea loc a 54-a ediție a sărbătorii, evenimentul fiind organizat de Primăria Cizer, Centrul de… Citeste mai mult […]

Leave a Comment