Prăpăd în Zalău și în alte localități din județ! Grindina de mari dimensiuni și vijelia au făcut pagube mari

O furtună de o violență extremă s-a abătut, marți la ora 15.15, asupra județului Sălaj, în special asupra Zalăului dar și a altor localități, distrugând autovehicule, acoperișuri, copertine, semafoare și multe alte bunuri aflate în calea urgiei. Furtuna violentă a durat aproximativ 10 minute, însă a continuat, până la ora 16, cu o intensitate descrescătoare. Grindina mare, ploaia torențială și vântul s-au abătut, în doar câteva minute, peste Zalău, după ce plafonul noros părea că a adus noaptea în mjlocul zilei. Multe dintre mașinile aflate în centru, dar și în cartierele Dumbrava, Păcii și Porolissum, Astralis, dar și ieșirea din Zalău înspre zona industrială, au fost distruse, având tabla îndoită sub forța grindinei uriașe, dar și parbrizele și lunetele sparte. Nu se cunosc încă, alte pagube, la acoperișuri sau ferestre, însă multe dintre pervazuri sau copertine au fost, de asemenea, complet distruse. Furtuna și grindina au adus pagube și în grădinile din Zalău dar și din localitățile vizate de codul de vreme extremă, fiind distruse parțial și acoperișuri de imobile, burlane, atât în Zalău, în special în centru, cât și în localitățile care au avut de suferit de pe urma furtunii. În Zalău a fost emis COD ROȘU în Sălaj, mai precis cod roșu în Zalău, Crișeni, Mirșid, Creaca, Hereclean și Jibou, atenționarea fiind anunțată pe toate posturile de radio și televiziune. Codul roșu de vreme extremă a fost anunțat însă în ultimul moment, când furtuna era deja dezlănțuită, după ce fusese emis în jurul orei 15, un cod portocaliu.

One Thought to “Prăpăd în Zalău și în alte localități din județ! Grindina de mari dimensiuni și vijelia au făcut pagube mari”

  1. Anonim

    Grindina trebuia sa distruga garajele hidoase din oras! Taranoii tin acolo muraturi ca nici rable nu au la cat sunt de saraci!

Leave a Comment