“Mărţişor” însângerat în Sălaj: Sâmbătă se dă start la “măcelul” porcilor din Nuşfalău

Căminul cultural din localitatea Nuşfalău va găzdui la acest final de săptămână, sâmbătă – 28 februarie, un concurs de tăiere a porcului. După cum a explicat, primarul comunei precizate, Radu Mate, evenimentul dedicat tuturor locuitorilor din comunitate, „La Nuşfalău, primul concurs de tăierea porcului”, se află la prima ediţie în organizarea administraţiei locale. La eveniment sunt aşteptaţi să participe, toţi locuitorii comunei, care uniţi în grupuri vor prezenta modul în care se realizează tăierea tradiţională a porcului în gospodărie. De asemenea, participanţii vor găti mâncăruri tradiţionale, iar la final munca fiecăruia va fi răsplătită cu premii, diplome şi cupe. Nelipsite vor fi degustările de vin fiert şi pălincă”, a precizat edilul de la Nuşfalău. Conform regulamentului, participanţii la concurs vor trebui să aibă în vedere toate etapele tăierii porcului, începând cu înjunghierea, pârjolul, tranşarea şi nu în ultimul rând prepararea produselor tradiţionale cu varză murată, caldaboş, „cărnaţ” şi „vireş”.
Ideea organizării unui astfel de concurs aparţine reprezentanţilor administraţiei locale, după ce în cursul anului trecut au fost invitaţi să participe la un eveniment simililar organizat într-o comunitate din Ungaria.

Leave a Comment