Pompierii, solicitați la ”foc continuu”. Zeci de intervenții în ultimele 72 de ore

Secția de pompieri Șimleu Silvaniei, Garda Nușfalău și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Crasna au intervenit în cursul zilei de ieri, 2 ianuarie, pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Hurez. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică, mai exact un coș de fum amplasat și neprotejat termic față de materiale combustibile. Până la lichidarea în totalitate a flăcărilor a ars acoperișul pe circa 30 de metri pătrați, au fost deteriorate tavanele și pereții imobilului, electrocasnice și o parte din bunuri.

 

Incendiu într-o gospodărie din Băbeni

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Porolissum Sălaj, în ultimele 72 de ore pompierii ISU Sălaj au intervenit pentru a stinge patru incendii, printre care și unul izbucnit într-o gospodărie din comuna Băbeni, mai exact la o afumătorie. Astfel, mai mulți pompierii de la garda Ileanda, care tocmai ieșiseră din tură, observând flăcările din gospodărie au intervenit pentru localizarea incendiului până la sosirea echipajului de stingere de la Jibou. Intervenția lor promptă și incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se propagare la alte anexe, respectiv la casă. Pompierii salvatori, au fost plt. adj. Bakcsi Attila, Sandu Gavra, Cosmin Șimonca, Vasile Herțe, Iosif Dacian, sg.maj. Gabriel Niculaș, Raul Țoc , respectiv plt.maj. Bogadan Țîrle și Liviu Hosu.

Numărul intervențiilor ca care au fost solicitați pompierii ISU Sălaj în ultimele 72 de ore au fost în număr de 39, care pe lângă incendii au inclus și cazuri de asistență medicală a persoanelor cu probleme medicale, dar și evenimente rutiere.

Leave a Comment