Pompierii, în acțiune la mallul de pe bulevard

Zeci de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Porolissum” al județului Sălaj au participat astăzi, 10 mai, la un exercițiu de antrenament în teren. Este vorba despre simularea izbucnirii producerii unui incendiu la o serie de  construcții publice civile cu funcțiuni mixte pentru comerț și alimentație publică din cadrul unui operator economic, Retail Park Zalău, situat pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu.

„În cadrul acestui exercițiu a fost verificată atât capacitatea de răspuns a structurilor inspectoratului pentru gestionarea unui eveniment major urmărindu-se totodată și rolul componentelor subsistemului local și județean de management al situațiilor de urgență, cât și conducerea acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui incendiu de amploare”, au precizat reprezentanții ISU Sălaj.

Forțele participante la această activitate au fost următoarele: echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Zalău, Secțiilor de pompieri Șimleu Silvaniei și Jibou, grupa operativă a unității, voluntari ISU, cadre ale inspectoratelor județene de poliție și jandarmi, personal din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și angajați ai operatorului economic unde s-a desfășurat simularea producerii incendiului.

La finalul exercițiului, a mai fost evaluat modul de intervenție al forțelor profesioniste, dar și modul de acțiune și comportare al personalului operatorului în cazul producerii unei situații de urgență reale.

One Thought to “Pompierii, în acțiune la mallul de pe bulevard”

  1. […] Zeci de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Porolissum” al județului Sălaj au participat astăzi, 10 mai Citeste mai mult […]

Leave a Comment