Pomi de Crăciun împodobiți cu „lecții de viață” la Liceul de Artă „Ioan Sima”

Pomi de Crăciun împodobiți cu „bine”. Nu, nu este o glumă, este proiectul derulat de elevi și profesori la Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău. Elevii au scris mesaje despre binele făcut altora, iar multe dintre aceste mesaje se regăsesc pe bucăți de hârtie colorată, pe ornamente așezate în pomișorii de Crăciun din holul instituției de învățământ. Multe mesaje scrise de elevi pot fi considerate lecții de viață.

Ideea unui asemenea proiect a pornit de la profesorul de educație fizică și sport, Mihai Pop. „Am lansat o provocare în rândul elevilor noștri, i-am rugat să-mi descrie sentimentul pe care îl au atunci când ajută pe cineva. N-a fost un proiect, ci o temă, o poveste. Ideea a fost de a dezvolta spiritul de echipă în cadrul claselor la care predau. Așa am primit de la elevi niște mesaje care mi-au ajuns la suflet, m-au impresionat. Sărbătorile sunt aproape și ne-am gândit să punem aceste mesaje pe hârtie colorată, să le așezăm pe ornamente care să poată fi puse în pomișorul de Crăciun, noi le-am spus <copăceii binelui>”, ne-a declarat inițiatorul acestei activități, profesorul Mihai Pop.

„Mă simt Spider-Man când fac bine”

În proiect sunt implicați elevi din cinci clase, aproximativ 90 de copii. Elevii au venit cu niște mesaje ce pot fi lecții de viață pentru noi, adulții. „Atunci când ajut pe cineva mă simt puternic”, „Mă simt Spider-Man când fac bine”, „Hrăniți speranța cu fapte bune”, acestea sunt doar câteva mesaje scrise de elevi, mesaje care se regăsesc acum pe ornamentele prezentate în incinta școlii. „Eu cred că aceste mesaje sunt mai mult decât o lecție de viață. Acești copii sunt sinceri, ei spun exact ce simt și nu cred că este nimic comercial în ceea ce fac sau în ceea ce simt”, a încheiat profesorul Mihai Pop.

Proiecte necesare

Directorul Liceului de Artă „Ioan Sima” din Zalău, profesorul Titus Câmpean, apreciază că asemenea proiecte sunt „frumoase și necesare pe lângă multele proiecte pe care elevii le derulează în școala noastră. Este un proiect care stimulează dorința de a face bine în rândul elevilor și nu numai, chiar și în rândul adulților. Aici vorbim de o echipă care a lucrat pentru reușita acestui proiect, profesori, elevi și părinții acestor elevi. De fiecare dată, în perioada premergătoare Crăciunului, școala noastră are asemenea proiecte în care elevii sunt protagoniști. Noi credem că prin astfel de proiecte reușim să creăm o stare de bine, atmosfera de sărbătoare pe care ne-o dorim cu toții.”

Răzvan Pop

 

 

Leave a Comment