Poliţiştii sălăjeni au confiscat zeci de kilograme de petarde

Peste 30 de kilograme de petarde au fost confiscate în Sălaj în cadrul acţiunii „Foc de Artificii”, ce s-a desfăşurat în perioada 23 noiembrie 2015 – 8 ianuarie 2016. Scopul acesteia a fost prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2015/2016, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
În intervalul menţionat, poliţiştii au efectuat patru controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. „Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost constatate 27 de infracţiuni la regimul articolelor pirotehnice şi au fost ridicate în vederea confiscării 34,5 kilograme de petarde, de diverse tipuri. Totodată, au fost identificate cinci persoane fizice care au achiziţionat articole pirotehnice, pentru comercializare, de la două persoane necunoscute prin intermediul internetului”, a precizat sursa citată.
Una dintre acţiunile poliţiştilor s-a desfăşurat în luna decembrie în comuna Agrij, unde a fost depistat un minor de 14 ani, din localitate, care deţinea 173 de cutii de petarde, de diferite categorii, în vederea comercializării. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, iar oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de operaţiuni cu articole pirotehnice destinate pentru pirotehnicieni, respectiv infracţiunea de comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate utilizării de către pirotehnicieni, fapte prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Alte articole

One Thought to “Poliţiştii sălăjeni au confiscat zeci de kilograme de petarde”

  1. Anonim

    Deci si in Salaj sunt teroristi , nu numai in Targu Secuiesc !

Leave a Comment