Polițiștii rutieri au stat la pândă: pietonii neglijenți s-au ales cu amenzi

Polțiștii rutieri zălăuani au participat, miercuri între orele 11 și 12, la o acțiune pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, acțiune pe linie rutieră privind nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. În doar o oră, trei pietoni s-au ales cu amenzi mari pentru că au traversat prin loc nepermis. Din păcate, traversarea prin loc nepermis în municipiu reprezintă, în continuare, nu doar cauza unor amenzi usturătoare ci, mai grav, a unor accidente de circulație soldate nu de puține ori cu tragedii. În acest an, pe raza municipiului, au avut loc 10 accidente rutiere din vina pietonilor, evenimente rutiere soldate cu cinci răniți grav, patru răniți ușor și o persoană decedată.

Din postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea mai gravă postură, cea de victimă, polițiștii atrag atenția asupra locului și momentului în care traversăm strada. Treversarea trebuie făcută doar prin locurile special amenajate. Pietonii trebuie să se asigure înainte de a traversa, sa respecte culorile semaforului, sa nu vorbească la telefonul mobil atunci când traversează, sa nu se oprească și să nu alerge pe stradă. Chiar și atunci când traversați pe zebră sau pe culoarea verde a semaforului, o asigurare suplimentară, în ambele sensuri, vă feresc de o nenorocire. Nu uitați, totodată, faptul că, comportamentul dumneavoastră în calitate pieton poate avea urmări și asupra celorlalți participanți la trafic.

Alte articole

10 Thoughts to “Polițiștii rutieri au stat la pândă: pietonii neglijenți s-au ales cu amenzi”

 1. Anonim

  si mai ales ca cei care te omoara si pe trecere scapa nepedepsiti sau cu pedepse simbolice !
  poate ca noul politest venit de la cluj o sa aiba curajul sa dea in folosinta radarele fixe din Zalau, nu de alta, dar la cluj functioneaza foarte bine

  1. Anonim

   Mai mananci mult Rahat ?

 2. Me

  Am văzut și părinți inconștienți care traversează cu copiii în brate, prin locuri nepermise și foarte periculoase (vizibilitate redusa, merg la risc!!!). Mi se pare lipsa de educație, de bun simt, de respect, de grija si mai ales lipsa de dragoste. Punct.

 3. Anonim

  e ceva si asta. Avem sef mnou NUMIT adj la IPJ Salaj. A facut si asta ceva din prima zi. A dat 3 amenzi la 3 fraieri.
  sunt curios cu ce masuri invatate la Goldis o sa vina sa resolve problemele din Salaj.
  Si apropo, ce pregatire de specialitate are si asta? Cei NUMITI pe functii inalte, toti au ceva scoli cu renume facute la fara fregventa. Sau gresim noi cumva?

 4. Anonim

  MAI BINE ATI DIRIJA CIRCULATIA, GUNOAIELOR. AM AJUNS SA CIRCULAM CA IN CLUJ. DIMINEATA SE CREEAZA AMBUTEIAJE IN MULTE INTERSECTII DIN ORAS. STAI PE VERDE CA NU POTI TRECE DIN CAUZA PIETONILOR, CARE N-AU NICIUN PIC DE BUN SIMT, TREC CA OILE, IN SIR BLOCAND TRECEREA MASINILOR MINUTE IN SIR. VOI STATI IN BOSCHETI SI DATI AMENZI??? FELICITARI NOULUI MILITIAN SEF. PRACTICILE COMUNISTE NU LE IES DIN CAP NICI CU OPERATIE.

 5. Anonim

  dar sa-i amendeze pe toti care parcheaza neregulamentar ?!?!!?
  pe cand o sa vedem si noi ca trotuoparele sunt pentru pietoni si carosabilul pentru masini !!!
  nu ai loc de parcare in centru orasului, lasat-i masina la gara sau acasa ! se poate cirula si pe jos, cu autobuzul sau cu taxiul !

 6. Anonim

  sa-i vad pe acesti voinici de politisti, ca verifica cine parcheaza pe locurile destinate celor cu handicap ! peste tot vezi doar smecheri si nesimtiti, cu masini de zeci de mii de euro ca ocupa locul unei personae care chiar are nevoie de un loc de parcare care sa-i permita sa iasa si sa intre, in masina cu tot cu carje !!
  sa faca verificari daca cei care isi pun in parbrize acele carduri-legitimatii pentru parcare gratuita au si acest drept sau este un abuz din partea lor ?!?! nu de putine ori vezi si la kaufland ca din limuzina de lux, Mercedes se da jos ditamai magarul chel si umflat de muschi, si isi lasa masina parcata pe locurile destinate celor cu handicap . Este unul care cel putin are „bunul simt” sa isi puna in acele momente si cardul la vedere, iar cand pleaca il arunca iute jos de la parbrij. Poate ca ii este rusine?

 7. Anonim

  Spuneti-si mie ati mai intalnit cumva pietoni care sa se opreasca o secunda la bordura inainte de a se arunca pe trecerea de pietoni ???

 8. Anonim

  e plin de prosti si nesimtiti in traffic, atat soferi cat si pietoni

Leave a Comment